Αυστραλία υπέρ παραμονής Βρετανίας στην ΕΕ

Υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται η κυβέρνηση της Αυστραλίας, πρώην βρετανικής αποικίας, λίγους μήνες πριν το σχετικό δημοψήφισμα σε Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία.

Η θέση εκφράστηκε από την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ, η οποία, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, σημείωνει ότι «ένα ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο ως μέρος της Ε.Ε. είναι προς το συμφέρον της Αυστραλίας».

Η κ. Μπίσοπ σημείωσε ότι έχει ήδη εκφράσει τη θέση της αυστραλιανής κυβέρνησης στον πρωθυπουργό του Η.Β. Ντέιβιντ Κάμερον, στο πλαίσιο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια στην Ουάσιγκτον.

Το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία είναι προγραμματισμένο για τις 23 Ιουνίου.

Η είσοδος της Μ. Βρετανίας στην Κοινή Αγορά το 1973 είχε αντιμετωπιστεί ως προδοσία της Αυστραλίας και άλλων κρατών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, λόγω των ιστορικών δεσμών και των ειδικών ευνοϊκών ρυθμίσεων για το εμπόριο μεταξύ των συγκεκριμένων χωρών.

Ωστόσο, το Η.Β. αποτελεί πλέον αποδέκτη του 2,5% των αυστραλιανών εξαγωγών, σε αντίθεση με την Κίνα, η οποία απορροφά το 31%.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, BREXIT, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!