Αφγανιστάν: Εμπόδισαν και χτύπησαν δημοσιογράφους για να μην καλύψουν διαδήλωση γυναικών - Aftodioikisi.gr Κόσμος
Τρίτη
16
Νοέμβριος
Back
Αφγανιστάν: Εμπόδισαν και χτύπησαν δημοσιογράφους για να μην καλύψουν διαδήλωση γυναικών

Αφγανιστάν: Εμπόδισαν και χτύπησαν δημοσιογράφους για να μην καλύψουν διαδήλωση γυναικών

Οι Ταλιμπάν χτύπησαν δημοσιογράφους προκειμένου να μην πλησιάσουν τις γυναίκες, να φωτογραφίσουν ή να βιντεοσκοπήσουν τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν. Η διαδήλωση αφορούσε την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στη μόρφωση και στην εργασία.

Είκοσι γυναίκες ήταν τα μέλη μιας ομάδας που κατάφερε να διαδηλώσει στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας για περισσότερο από μιάμιση ώρα χωρίς να συλληφθούν ή να τις χτυπήσουν οι Ταλιμπάν που βρίσκονταν εκεί. Ντυμένες με πολύχρωμα μαντίλια, παλτό και παντελόνια οι διαδηλώτριες φώναζαν «ανεργία, φτώχεια, πείνα» και «θέλουμε να εργαστούμε», και ζητούσαν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία για τα κορίτσια.

Οι διαδηλώτριες, τις οποίες είχαν περικυκλώσει οι δυνάμεις ασφαλείας των Ταλιμπάν, κρατούσαν κόλλες χαρτιού Α4 όπου είχαν γράψει «δεν έχουμε το δικαίωμα να εργαστούμε». Η προηγούμενη διαδήλωση γυναικών στο Αφγανιστάν, που είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, είχε διαλυθεί από τους Ταλιμπάν λίγα λεπτά μετά την έναρξή της.

Αφγανιστάν: Εμπόδισαν και χτύπησαν δημοσιογράφους για να μην καλύψουν διαδήλωση γυναικών

Ένας από τους δημοσιογράφους που ήταν παρών στο σημείο δέχθηκε χτυπήματα από τη λαβή ενός όπλου, ενώ οι Ταλιμπάν άρχισαν να τον κλωτσούν για να απομακρυνθεί από το σημείο και ένας εξ αυτών τον απείλησε. Κάποιοι από τους Ταλιμπάν κρατούσαν τουφέκια ΑΚ-47 ή Μ-16.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!