Αεροσκάφη βομβάρδισαν τη βάση Τ4 στη Συρία

Σφοδρή επίθεση εναντίον βάσης στη Συρία, έγινε το βράδυ της Τρίτης.

Οι επιτιθέμενοι έβαλαν κατά της βάσης Τ4 (Tiyas Air Base) στην πόλη Χομς, που είναι δυτικά της Παλμύρας και στεγάζει την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας.

Δεν έχει γίνει γνωστός ο δράστης της επίθεσης, ούτε αν υπάρχουν θύματα. Όπως τονίζουν οι συριακές δυνάμεις κάποιοι από τους πυραύλους έχουν αναχαιτιστεί.

Η συγκεκριμένη βάση στεγάζει ρωσικές δυνάμεις και φιλο-ιρανούς μαχητές, θεωρούμενη ως η πιο σημαντική βάση των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει πληγεί αρκετές φορές από μαχητικά του Ισραήλ, που ισχυρίζονται ότι βάλλουν κατά θέσεων Ιρανών ή φιλο-ιρανών.

Τον Απρίλιο του 2018 η ίδια βάση είχε γίνει στόχος επίθεσης. Όπως είχε ισχυριστεί το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η επίθεση είχε γίνει από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και είχε πλήξει σοβαρά ένα υπόστεγο drone αλλά και αντιαεροπιρικό σύστημα Tor που είχε προμηθεύσει το Ιράν.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΡΙΑ, ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ, ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!