αεροπλάνα-παραλίγο-να-συγκρουστούν-σ-1156433
ΚΟΣΜΟΣ | 27.03.2023 | 14:15

Αεροπλάνα παραλίγο να συγκρουστούν στον αέρα στο Νεπάλ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις αρχές του Νεπάλ, καθώς παραλίγο να συγκρουστούν δυο αεροπλάνα που περίμεναν στην ουρά για να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Κατμαντού.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν αεροσκάφος της Air India, που περίμενε σε ύψος 19.000 ποδών, εξαιτίας της μεγάλης κίνησης προς τον αερολιμένα, ξαφνικά έχασε ύψος και παραλίγο να συγκρουστεί με αεροσκάφος της Nepal Airlines, το οποίο πέταγε σε υψόμετρο 15.000 ποδών, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζαγκάνατ Νιρούλα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που βρίσκονταν σε υπηρεσία εκείνη τη στιγμή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι νεοτέρας», ενώ σχηματίστηκε επιτροπή έρευνας για να εξετάσει τα γεγονότα.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι εστάλη επιστολή στον εποπτικό φορέα των αερομεταφορών της Ινδίας, προκειμένου να διενεργηθεί «έρευνα για πιθανό σφάλμα του πιλότου της Air India».

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στον εναέριο χώρο της σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες του Νεπάλ, για λόγους ασφαλείας.