«Αδελφοί Μουσουλμάνοι»: Ο Αλ Σίσι με Ελλάδα και Κύπρο έχουν ως στόχο την πολιορκία της Τουρκίας - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
27
Μάι
Back

«Αδελφοί Μουσουλμάνοι»: Ο Αλ Σίσι με Ελλάδα και Κύπρο έχουν ως στόχο την πολιορκία της Τουρκίας

Ανοικτή επίθεση κατά του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι εξαπέλυσε η οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» που περιλαμβάνεται στους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μόρσι.

Όπως μεταδίδει το Βήμα, στην ιστοσελίδα του κόμματος των «Αδελφών Μουσουλμάνων» που ονομάζεται «Freedom and Justice υπάρχει σχετική ανάρτηση με την οποία ο Αλ Σισι κατηγορείται ότι ήρθε στην Ελλάδα για να «προδώσει την Τουρκία, η οποία πολιορκείται από την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τις ανώνυμες δημοσιογραφικές πηγές που πρόσκεινται στην αιγυπτιακή προεδρία και τις οποίες επικαλείται το κόμμα των «αδλεφών Μουσουλμάνων», η επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου στην Ελλάδα και οι συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Κύπρου, έχουν ως στόχο την πολιορκία της Τουρκίας. καθώς και την οριοθέτηση των συνόρων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, «η επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου στην Ελλάδα και οι συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Κύπρου, έχουν ως στόχο την πολιορκία της Τουρκίας, μέσω της συνομολόγησης μιας νέας συμφωνίας οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με την σιωνιστική οντότητα, ώστε να καταληφθεί η ανακάλυψη του φυσικού αερίου, όπου εφάπτονται τα σύνορα μεταξύ Κύπρου, Τουρκίας, Ελλάδας, Αίγυπτου και σιωνιστικής οντότητας».

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με την ανάρτηση αναφέρουν ότι ο Σίσι θέλει να τιμωρήσει την Τουρκία διότι στάθηκε ενάντια στο στρατιωτικό του πραξικόπημα, σε συνεργασία με την Κύπρο και την Ελλάδα, για να πολιορκηθεί η Τουρκία οικονομικά και στρατιωτικά. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θεωρεί ότι η τριμερής συνάντησή του με την Ελλάδα και την Κύπρο θα αποτελέσει άξονα για την πολιορκία της Τουρκίας, μέσω οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων της Αιγύπτου με την Κύπρο και την Ελλάδα.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η «Αίγυπτος του πραξικοπήματος» συνδέθηκε με μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, μετά το πραξικόπημα της 30ής Ιουνίου, με την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες έχουν διάφορους στόχους, μεταξύ των οποίων η οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, για να επιβεβαιώσουν τη συνεργασία στην πολιορκία της Τουρκίας, η οποία στέκεται εναντίον του Σίσι και του Μπασάρ Αλ-Άσαντ, να συμφωνήσουν σε όσα αφορούν τις πηγές ενέργειας και να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές απειλές.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!