Αποθαλασσώθηκε για πρώτη φορά το μεγαλύτερα υδροπλάνο στον κόσμο

Το μεγαλύτερο υδροπλάνο που έχει κατασκευαστεί πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση την Κυριακή 26 Ιουλίου από τα ανοιχτά του Κινγκτάο, στην επαρχία Σαντόνγκ.

Το κινεζικό AG600 αποθαλασσώθηκε στις 10:18 το πρωί και πέταξε για περίπου 31 λεπτά. H πτήση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για το συγκεκριμένο αεροσκάφος, που έκανε την παρθενική του (γενικότερα) πτήση το 2017 και πέταξε για πρώτη φορά από το νερό το 2018, αλλά από μια δεξαμενή.

Το ΑG600 Κunlong, μαζί με το Y-20 και το C919 ανήκουν στο κινεζικό πρόγραμμα της «οικογένειας μεγάλων αεροσκαφών». Σύμφωνα με το Xinhua, το αεροσκάφος προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες της χώρας για δασοπυρόσβεση, διασώσεις στη θάλασσα κ.α.

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 12 τόνους νερού και να τους ρίχνει σε μια περιοχή 4.000 τετραγωνικών μέτρων. Όσον αφορά στις αποστολές διάσωσης στη θάλασσα, το Xinhua αναφέρει πως μπορεί να διασώζει 50 άτομα σε κάθε αποστολή.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΙΝΑ, VIDEO, ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!