Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί κρατώντας όπλα την μέρα του πραξικοπήματος (βιντεο)

Το βίντεο που κυκλοφορεί τα τελευταία λεπτά σε τουρκικά ΜΜΕ δίνει άλλη τροπή στο θέμα εάν επιβεβαιωθεί οτι πρόκειται γιά τα ίδια πρόσωπα.

Στο βίντεο διάρκειας πάνω από 10 λεπτών, όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ και δίνει στην δημοσιότητα το τουρκικό πρακτορείο Dogan, παρουσιάζει τους τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα με το στρατιωτικό ελικόπτερο και είχαν προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Το τρίτο αίτημα των τουρκικών αρχών με το οποίο επιμένουν στην έκδοση στη χώρα τους των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα, συζητείται μεθαύριο Παρασκευή στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, σε βάρος των οκτώ στρατιωτικών εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να δικαστούν για οκτώ αδικήματα και συγκεκριμένα για τα εξής: απόπειρα κατάργησης της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της, απόπειρα κατάργησης της συνταγματικής τάξης, απόπειρα κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της, συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα δολοφονίας εκ προθέσεως, λιποταξία σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού υλικού και πρόκληση φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού Αχαρνών, λόγω των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου.

Το επίμαχο σημείο στο βίντεο που ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ ότι απεικονίζονται οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί είναι στο 10 περίπου λεπτό του βίντεο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΟΠΛΑ, ΜΕΡΑ, 8 ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!