το-2025-από-τα-8-δισ-ασύρματες-συνδέσεις-θα-456086
ΚΟΣΜΟΣ | 09.03.2018 | 15:17

Το 2025 από τα 8 δισ. ασύρματες συνδέσεις θα έχουμε 20 δισ.

Διαπιστώνεται ευρύτερη στροφή από την κινητή ευρυζωνικότητα για μεμονωμένους

ανθρώπους στην ψηφιακή μετατροπή του κλάδου.Οι τρέχουσες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο αριθμός των ασύρματων συνδέσεων ανά τον κόσμο θα αυξηθεί από 8 δισεκατομμύρια σε 20 δισεκατομμύρια έως το 2025.

Αυτή η αύξηση στον όγκο των συνδέσεων, καθώς και μια ευρύτερη στροφή από την κινητή ευρυζωνικότητα για μεμονωμένους ανθρώπους στην ψηφιακή μετατροπή του βιομηχανικού κλάδου, θα παρουσιάσουν τεράστιες προκλήσεις στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ο κλάδος του ΙCT έχει ακόμα πολύ δρόμο για να γεφυρώσει πλήρως το ψηφιακό χάσμα.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε σημερινή ανακοίνωση της Huawei με αφορμη τα 8 βραβεια που απέσπασε από το GSMA στη διάρκεια του World Mobile Congress στην Βαρκελώνη.

Ο κύριος Ken Hu, εκ περιτροπής CEO του Ομίλου Huawei, παρέλαβε το βραβείο εξ ονόματος της εταιρείας. «Κατά τη διάρκεια πολλών ετών έχουμε συνεργαστεί με πολλούς από εσάς για να εξελίξουμε το 3G, το 4G – και τώρα το 5G – αλλά και άλλες Τεχνολογικές Λύσεις Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να συνδεθούν και να απολαύσουν καλύτερες υπηρεσίες. Στην παρούσα στιγμή η Huawei συνδέει πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Είμαι περήφανος για αυτό που πετύχαμε, καθώς ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας όλο και εξελίσσεται. Σύντομα θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο ενός συνδεδεμένου πλήρους, ευφυούς κόσμου και έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε».

Η τριάντα ετών Huawei έχει συνεργαστεί με τηλεπικοινωνιακούς φορείς για την ανάπτυξη περισσότερων από 1.500 δικτύων ανά τον κόσμο, συνδέοντας το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Πιστεύοντας στο τρίπτυχο διαφάνειας, συνεργασίας και κοινής επιτυχίας, η Huawei καινοτομεί με τους πελάτες και τους συνεργάτες της για την προώθηση ενός βιώσιμου βιομηχανικού οικοσυστήματος και συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη του τομέα κινητής τηλεφωνίας, προάγοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός πλήρους συνδεδεμένου, ευφυούς κόσμου.