10χρονο-τρανς-μοντέλο-περπάτησε-στην-πα-993927
ΚΟΣΜΟΣ | 23.02.2022 | 07:58

10χρονο τρανς μοντέλο περπάτησε στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη

Η Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, αποτελεί ένα από τα πιο αμβληματικά σόου στον χώρο, με πολλές εκπλήξεις. Φέτος, η έκπληξη ήρθε από το brand Trans Clothing Company, που γνώρισε στο ευρύ κοινό το 10χρονο τρανς μοντέλο, με το όνομα Νοέλα (Noella “Ella” McCord).

Οι φωτογραφίες του κοριτσιού από την πασαρέλα, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία της.

Ο γονέας και κηδεμόνας της Νοέλα, Ντι Μπεθ (Dee Beth), που αυτοπροσδιορίζεται ως non-binary, παραχώρησε μία συνέντευξη, στην οποία εξηγεί πώς αναγνώρισε τα σημάδια για την σεξουαλικότητα της κόρης του και την βοήθησε με τη μετάβαση φύλου, η οποία ολοκληρώθηκε στα 4 της χρόνια.

«Οι άνθρωποι έλεγαν, τι χαριτωμένο αγοράκι που έχεις, και εκείνη τους διόρθωνε και τους έλεγε: «Όχι, είμαι κορίτσι», είπε αρχικά το Ντι Μπεθ, ενώ όταν άρχισε να έχει τις δικές του αμφιβολίες, απευθύνθηκε σε κλινική ανάπτυξης του φύλου, για να το επιβεβαιώσει.

Η Νοέλα, η οποία είχε οριστεί αρσενικό κατά τη γέννηση της, έγινε κι επίσημα κορίτσι, όταν ήταν 4,5 ετών, ενώ η νομική διαδικασία ολοκληρώθηκε στα 6 της χρόνια.

Η ίδια, άλλαξε ριζικά. Η φυλομετάβαση, την έκανε από ντροπαλή και αποστασιοποιημένη, κοινωνική και εξωστρεφή.

Σύμφωνα με το Ντι Μπεθ, η φυλομετάβαση της Νοέλα, είχε πολλά σκαμπανεβάσματα.

Στο νηπιαγωγείο της, λέει το Ντι, η δασκάλα δεν ήθελε να διαβάσει στα παιδιά το βιβλίο I Am Jazz, ώστε να μην μπει στη διαδικασία να εξηγεί, τι είναι τρανς. Η μικρή πέρασε στο περιθώριο, ενώ πολλοί γονείς δεν ένιωθαν άνετα να κάνουν τα παιδιά τους παρέα με ένα τρανς άτομο. Την ίδια στιγμή, η διεύθυνση του σχολείου δεν δέχτηκε να αλλάξει το όνομα της.

Τα πράγματα για την Νοέλα ήταν δύσκολα και στο σπίτι, αφού ο βιολογικός της πατέρας, δυσκολευόταν να αποδεχθεί την αλλαγή του παιδιού του. «Ήταν πολύ διστακτικός», είπε το Ντι και πρόσθεσε: «Την φώναζε με λάθος όνομα συνέχεια και προσπαθούσε να την αναγκάσει να φοράει τα ρούχα του αδερφού της».

Σύμφωνα με το Ντι, ο πατέρας της Νοέλα, ήταν εθισμένος σε απαγορευμένες ουσίες.

Το παράδειγμα της Νοέλα θα ακολουθήσει και το Ντι, μιας και έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία της φυλομετάβασης. «Η Νοέλα ξεκίνησε την αλλαγή φύλου, πολύ καιρό πριν από εμένα. Είναι τόσο σίγουρη με τον εαυτό της. Της λέω συνέχεια, ότι θέλω να γίνω σαν κι εκείνη “όταν μεγαλώσω”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Ντι δήλωσε, ότι ανυπομονεί να παρακολουθήσει την Νοέλα να μεγαλώνει και να γίνει αυτή που θέλει να γίνει. Στα 16 της, το νεαρό μοντέλο, θα ξεκινήσει τη διαδικασία φυσικής μετάβασης με χειρουργικές επεμβάσεις φύλου.

«Είναι τόσο γενναία και ατρόμητη. Μια αληθινή δύναμη που πρέπει να την υπολογίσουμε», λέει το Ντι.

H Νοέλα, περνά πολύ χρόνο με τους φίλους της, ενώ αγαπά το χορό και τα ηλεκτρονικά.

«Θέλω οι άνθρωποι να με βλέπουν ως ένα έξυπνο και ευγενικό κορίτσι», έχει πει σε συνέντευξή της στο παρελθόν. «Θέλω να ξέρουν ότι μου αρέσει να διασκεδάζω και είμαι όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Είμαι περήφανη που είμαι τρανς και ανήκω σε μια queer οικογένεια».

Η Νοέλα, σύμφωνα με το Forbes, ονειρεύεται να γίνει ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των trans ατόμων και παράλληλα, να συνεχίσει την καριέρα της ως μοντέλο. Η ίδια έχει ξεκαθαρίσει, ότι δεν κάνει διακρίσεις στη ζωή της και κάθε παιδί, είτε είναι τρανς, είτε όχι μπορεί να γίνει φίλος της. «Όλα τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται χαρούμενα και ασφαλή για να είναι ακριβώς αυτό που είναι», έχει πει χαρακτηριστικά η Νοέλα.

πηγή: protothema.gr