μια-πορνοστάρ-κατεβαίνει-στις-εκλογέ-407038
ΚΟΣΜΟΣ | 03.11.2017 | 19:57

Μια πορνοστάρ κατεβαίνει στις εκλογές απέναντι στον Πούτιν (φωτο)

Ο θρόνος του τσάρου του Κρεμλίνου, Βλάντιμιρ Πούτιν, απειλείται. Και όσο πλησιάζει ο καιρός για τις επικείμενες ρωσικές εκλογές τόσο βγαίνουν προς τα έξω νέες και ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες για την προεδρεία.

Η καινούρια υποψήφια λοιπόν είναι η πρώην πορνοστάρ, Έλενα Μπέρκοβα, η οποία έχει 600.000 ακολούθους στο Instagram και μέσω της πλατφόρμας έκανε την ανακοίνωση αλλά έδωσε και ένα μικρό δείγμα των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Η χυμώδης μελαχρινή υπόσχεται, μεταξύ άλλων, να φορολογήσει τους πλούσιους, να εισάγει σεξουαλικές εξετάσεις στη δημόσια εκπαίδευση και να τιμωρεί με την εσχάτη των ποινών τα σεξουαλικά εγκλήματα. Αρκετό ενδιαφέρον ωστόσο είχαν και κάποιες άλλες πιο περίεργες ανακοινώσεις καθώς και ο τρόπος που τις έκανε. Φορώντας μαύρα εσώρουχα, είπε ότι θα καταστήσει σχεδόν ανέφικτα τα διαζύγια για τους άνδρες μέσω φόρων και γραφειοκρατίας.

Η Μπέρκοβα θέλει να επιφέρει λογοκρισία στη γυναικεία αμφίεση, υπογραμμίζοντας ότι «μια φούστα δεν μπορεί να είναι κοντύτερη από 40 εκατοστά». Θέλει επίσης να επαναφέρει σε ισχύ έναν νόμο της ΕΣΣΔ που επέβαλε ποινή φυλάκισης στα «παράσιτα», τους πολίτες δηλαδή που δεν δουλεύουν χωρίς κάποια προφανή αιτία καθώς και να χορηγεί άτοκα δάνεια σε όσους θέλουν να στήσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η πρώην πορνοστάρ εξήγησε επίσης πως υποστηρίζει τη θανατική ποινή για τη σεξουαλική παρενόχληση επειδή «έχει βαρεθεί τους κάθε λογής Γουάινσταϊν».