βραβευμένη-bartender-φτιάχνει-κοκτέιλ-από-σ-363765
ΚΟΣΜΟΣ | 05.11.2017 | 10:48

Βραβευμένη bartender φτιάχνει κοκτέιλ από… σκουπίδια (φωτο)

Τρόφιμα, χυμούς και υπολείμματα τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στα σκουπίδια χρησιμοποιεί η βραβευμένη bartender, Meaghan Dorman.

Στο μεσογειακό εστιατόριο XYST και ετοιμάζει ένα ευφάνταστο μενού με κοκτέιλ τα οποία βασίζονται στην αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης και ακολουθεί την ιδέα της επαναχρησιμοποίησης των τροφίμων.

Τα veggie ποτά της φτιάχνονται από υλικά που περισσεύουν όπως είναι φλούδες από αγγούρια, φρούτα και λαχανικά ή από χυμούς φρούτων και λαχανικών τα οποία όμως προέρχονται από βιολογικά προϊόντα.

Έτσι, στην κουζίνα του γνωστού εστιατορίου μπαίνουν στο μπλέντερ διάφορα υπολείμματα τα οποία αναμειγνύονται με καρυκεύματα ενώ τα υλικά μπορεί να μαρινάρονται για πολλές ώρες προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι …. «γκουρμέ».

«Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστώ με την κουζίνα», σημειώνοντας ότι η επαφή μπαρ-κουζίνας αποτελεί εγγύηση ότι τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι σε καλή κατάσταση και ακίνδυνα. «Κοιτάμε τι μας περίσσεψε και το μετατρέπουμε σε σιρόπι, γαρνιτούρα, χυμό», σημειώνει. Το Reverse Monarch είναι ένα κοκτέιλ από φλούδα αγγουριού η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα κατέληγε στα σκουπίδια και προσθέτει πιπέρι, αλάτι και ζάχαρη για το μαρινάρισμα. Μετά από μια μέρα αναμειγνύει τις φλούδες στο μπλέντερ με ξύδι και προσθέτει τζιν και βερμούτ. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι 100% οργανικά.

Πηγή: insider.gr