ξέσπασε-στο-τέλος-και-νίκησε-την-άλμπα-1097940
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.11.2022 | 09:30

Ξέσπασε στο τέλος και νίκησε την Άλμπα ο Ολυμπιακός

Η Άλμπα Βερολίνου δεν άφηνε σε… ησυχία τον Ολυμπιακό για 30 λεπτά, αλλά ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν αρκετό για τους «ερυθρόλευκους».

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε των Γερμανών με 86-76 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής και έφτασε τις επτά νίκες, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους σε έβδομη ήττα.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου και Σλούκα στην τέταρτη περίοδο και με τον εξαιρετικό –για ακόμη μία φορά- Βεζένκοφ, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν δύσκολα 86-76 της Άλμπα, στο ΣΕΦ.

Οι αντίπαλοι ξεκίνησαν για το φινάλε με τον Ολυμπιακό προηγούμενο 61-59, αλλά μπροστά στο φάσμα ακόμη μιας εντός έδρας αποτυχίας οι γηπεδούχοι βρήκαν συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, επιστρέφοντας άμεσα στις επιτυχίες μετά την ήττα της Τρίτης στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι, που επίσης θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Ο Βεζένκοφ απέδειξε σε άλλο ένα παιχνίδι γιατί θεωρείται ο καλύτερος παίκτης της Ευρωλίγκας, κλείνοντας τον αγώνα με 24 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Ο Παπανικολάου πρόσθεσε 19 πόντους με 9 ριμπάουντ στην καλύτερη εφετινή εμφάνιση, ο Σλούκας έκανε νταμπλ-νταμπλ με 12 πόντους και 11 ασίστ, ενώ ο Μπολομπόι μέτρησε 12 πόντους.

Από την ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας Λο και Σμιθ είχαν από 12 πόντους, ενώ αρκετή δουλειά έκανε ο Κουμάντζε, με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ.