βιλερμπάν-παναθηναϊκός-82-86-άλωσε-την-γ-1151749
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 17.03.2023 | 00:01

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 82-86: Άλωσε την Γαλλία αλλά έχασε τον Πονίτκα

Μπορεί να κέρδισε ο Παναθηναϊκός μέσα στην γαλλία με 82-86, σε μια νίκη χωρίς αντίκρισμα για την συνέχεια της Euroleague, έχασε όμως τον Πονίτκα.

Mε ένα καταπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο που τον έφερε μπροστά στο σκορ, όπου μετά δεν έχασε την ευκαιρία για το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι “πράσινοι” βελτίωσαν έτσι το ρεκόρ τους στη Euroleague σε 9-20 και άφησαν πίσω τους στο 8-21 τη Βιλερμπάν, ξεφεύγοντας από την προτελευταία θέση της κατάταξης.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από όλους τους παίκτες, προηγήθηκε με 18-16, αλλά ένα σερί 10-2 της Βιλερμπάν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, έφερε τους Γάλλους με προβάδισμα 26-20 στο 10′.

Η ομάδα του Σερέλη επέστρεψε όμως στη δεύτερη περίοδο, με Γκριγκόνις και Πονίτκα να “πυροβολούν” τη Βιλερμπάν και να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ. Ο Πολωνός τραυματίστηκε και αποχώρησε στη συνέχεια, αλλά ο Γουίλιαμς πήρε τη… σκυτάλη και με σερί 10-3, οι “πράσινοι” έφθασαν και σε διψήφια διαφορά, πριν το 52-43 του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βγάζει… λαγούς από το καπέλο του και με τους Τόμας και Λι να παίρνουν την… μπαγκέτα στην επίθεση, κράτησε σε απόσταση τη Βιλερμπάν, που προσπάθησε να αντιδράσει. Η γαλλική ομάδα κατάφερε να “μαζέψει” τη διαφορά, αλλά έμεινε στο -8 (70-62) στο 30′.

Όλα κρίθηκαν έτσι στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, κράτησε τη Βιλερμπάν στους 9 πόντους για πάνω από ένα 7λεπτο και έφθασε στη νίκη, με τον Μπέικον να πετυχαίνει καθοριστικά σουτ και τον Λι να βγάζει την άμυνα του αγώνα, για το τελικό 86-82.