τσιτσιπάς-απολαμβάνω-να-βλέπω-τη-σάκκ-1188117
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 01.06.2023 | 16:16

Τσιτσιπάς: Απολαμβάνω να βλέπω τη Σάκκαρη να παίζει

Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Μαρία Σάκκαρη και σχολίασε τον πρόωρο αποκλεισμό της από το Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε συνέντευξη στο Eurosport, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Μαρία Σάκκαρη δεν θα πρέπει να πάρει κατάκαρδα τον πρόωρο αποκλεισμό από το Roland Garros.

«Η αντίπαλος της Μαρίας (η Καρολίνα Μούχοβα) είναι μια πολύ καλή παίκτρια, που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται εκεί που θα έπρεπε να βρισκόταν. Πάντα είχε το επίπεδο να παίξει πολύ καλό τένις. Την έχω δει να παίζει, μου κάνει εντύπωση ο τρόπος που παίζει, ανεβαίνει πολύ στο φιλέ, κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά στο γυναικείο τένις, έχει ένα πολύ κλασικό καθαρό παιχνίδι που είναι ωραίο στο μάτι. Έχει κάνει μεγάλες νίκες στο παρελθόν, έχει ξανακερδίσει και τη Μαρία, δεν είναι εύκολη αντίπαλος, είναι μια παίκτρια που διαβάζει πολύ καλά το χώμα. Ανοίγει το γήπεδο, έχει πολλά όπλα και πολλές επιλογές. Ειδικά για πρώτο γύρο σε Grand Slam δεν θα έπρεπε να έχουμε ένα τέτοιο παιχνίδι».

Και πρόσθεσε: «Εύχομαι στη Μαρία να μην το πάρει κατάκαρδα γιατί και εκείνη παίζει πάρα πολύ καλά και είναι μια από τις αγαπημένες μου παίκτριες στο tour. Πραγματικά απολαμβάνω να τη βλέπω να παίζει και να μάχεται με τον τρόπο που το κάνει. Μπορεί να τύχει σε οποιονδήποτε αυτό, έχει τύχει και σε μένα στο παρελθόν. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς γιατί δεν μπορείς να το αποδεχτείς πολλές φορές και αυτό σε χτυπάει ακόμα πιο δυνατά».

Για για τον Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα, τον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο του Roland Garros, δήλωσε: «Ο παίκτης που έπαιξα είχε πολύ διαφορετικό στυλ από τον παίκτη που έπαιξα στον 1ο γύρο. Έπαιξα με έναν Ισπανό που δεν εξαρτιέται τόσο από το σερβίς του, αλλά είναι πολύ υπομονετικός στον τρόπο με τον οποίο χτίζει τους πόντους. Αυτό το έκανε πιο απαιτητικό σωματικό για μένα.

Το πιο δύσκολο ήταν πως ένιωθα ορισμένες στιγμές ότι χτυπούσα πολύ δυνατά και καθαρά την μπάλα και αυτός βρισκόταν πίσω από την μπάλα, με πολύ καλή κίνηση. Το έχει κάνει αυτό χιλιάδες φορές και έχει δουλέψει πολύ την κίνησή του. Οπότε έπρεπε να μείνω πιο υπομονετικός για 2-3 μπάλες και να μη βιαστώ. Αυτό βελτιώθηκε στα μέσα του δεύτερου σετ και νομίζω στο τρίτο σετ έφτασα κοντά στην τελειότητα στον τρόπο που έχτιζα τους πόντους.

Έβλεπα το γήπεδο με μια πιο φρέσκια ματιά. Επίσης τον κούρασα πάρα πολύ, είδα ότι στο τρίτο σετ τα πόδια του δεν πήγαιναν. Το ένιωσα και εγώ λίγο αυτό, αλλά είχα τρέξει λιγότερο, οπότε κατάλαβα ότι γι’ αυτόν θα ήταν ένα βουνό».

Σχολιάζοντας, τέλος, το κοινό, είπε: «Οι φίλαθλοι φέρνουν πάρα πολλά μέσα στο γήπεδο, πιο πολλά απ’ όσα ίσως πιστεύουν μερικοί. Το να παίζεις χωρίς κόσμο χαλάει την ατμόσφαιρα και αυτό το βίωσα πολύ έντονα στην πανδημία. Το να έχεις δικούς σου ανθρώπους, που εκτιμούν το παιχνίδι σου και το δείχνουν είναι πολύ ξεχωριστό και σε ωθεί για να παίξεις καλύτερα. Σου δίνει κουράγιο και δύναμη.

Έχω την αίσθηση ότι εδώ στο Παρίσι τους αρέσει ο τρόπος που παίζω. Μου έχουν δώσει πολλή αγάπη τα τελευταία χρόνια. Έχει τη δικιά του αύρα το παριζιάνικο Grand Slam, μπορεί να μην έχει τους παθιασμένους Έλληνες της Μελβούρνης, αλλά έχει μια δικιά του γεύση όταν παίζεις σ’ αυτά τα γήπεδα».