τέθηκε-σε-αργία-ο-ιερέας-που-έβριζε-με-ν-1012797
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 29.05.2023 | 16:39

Τέθηκε σε αργία ο ιερέας που έβριζε με ντουντούκα

Σε αργία έθεσε τον ιερέα που οργάνωσε την κερκίδα της Ομόνοιας στον τελικό του Κυπέλλου Κύπρου, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Ο ιερέας πήρε την ντουντούκα και οργάνωσε την κερκίδα των οπαδών της Ομόνοιας στον τελικό με την ΑΕ Λεμέσου, με το υβριστικό σύνθημα για τον ΑΠΟΕΛ, να προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Κύπρο.

Με απόφαση του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐα, μάλιστα ο κληρικός θα παύσει τα καθήκοντά του, παρότι έχει απολογηθεί για τη συμπεριφορά του.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής:

«Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, τηρούσα τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Κύπρου, κατόπιν σχετικών ερευνών αναφορικά με την υπόθεση Διακόνου της Μητροπόλεως, ο οποίος φέρεται να είχε ανάρμοστη συμπεριφορά μη σχετιζόμενη με την ιερατική του ιδιότητα και αποστολή, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, επέβαλε την ποινή της αργίας στον ως άνω αναφερθέντα κληρικό, ο οποίος επέδειξε μεταμέλεια και ζήτησε συγγνώμη στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη, και κατ’ επέκταση στο σκανδαλιζόμενο ποίμνιο της Εκκλησίας»