τέλος-εποχής-για-τον-αμπράμοβιτς-στην-19740
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 07.05.2022 | 09:51

Τέλος εποχής για τον Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι -Με 5 δισ. άλλαξε χέρια

Λένε ότι όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη πόρτα ανοίγει και ακριβώς αυτό συνέβη στην περίπτωση της Τσέλσι, αφού μετά το τέλος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από την ομάδα, βρέθηκε τελικά αγοραστής για να αναλάβει τα ηνία της.

Ο Τοντ Μπόλι, λοιπόν, είναι αυτός που καλείται να αναλάβει το τιμόνι της βρετανικής ομάδας, έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες που στη θέση αυτή βρισκόταν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Ρώσος μεγιστάνας κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε μεγάλες επιτυχίες, τόσο εντός των βρετανικών τειχών όσο και διεθνώς, ενώ εκτόξευσε το όνομά της στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όμως, και δυτικές κυρώσεις που άρχισαν να επιβάλονται στη Ρωσία και σε Ρώσους ολιγάρχες, δεν επιτρέπει στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να συνεχίσει να ηγείται της ομάδας, με αποτέλεσμα να εξαναγκάστηκε σε αποχώρηση.

Ο… αντικαταστάτης του Αμπράμοβιτς είναι επίσης ένας άνδρας που ασχολείται χρόνια με τον αθλητισμό, τουλάχιστον σε… επιχειρηματικό επίπεδο, αφού είναι ο επικεφαλής και συνιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Los Angeles Dodgers. Την ανακοίνωση για την αλλαγή τιμονιού έκανε η ίδια η ομάδα του Λονδίνου, η οποία τα ξημερώματα του Σαββάτου ανακοίνωσε πως συμφωνήθηκαν οι όροι για να αναλάβει την ομάδα ένα επιχειρηματικό γκρουπ με επικεφαλής τον Τοντ Μπόλι.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνση, ο Μπόλι θα καταβάλλει το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών (2,93 δισεκατομμυρίων ευρώ) για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου, ενώ δεσμεύτηκε και για την καταβολή ενός πολύ μεγάλου ποσού, ύψους 1,75 δισεκατομμυρίων λιρών (2,05 δισεκατομμυρίων ευρώ), που θα πάει για επένδυση προς όφελος του συλλόγου.

Η ανακοίνωση της Τσέλσι

«Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι για μια νέα ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τους Τοντ Μπόλι, την Clearlake Capital, τον Μαρκ Γουόλτερ και τον Χάνσγιοργκ Βάις, για την απόκτηση του συλλόγου.

Από τη συνολική επένδυση που θα πραγματοποιηθεί ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών, θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά των μετοχών του συλλόγου και τα όποια έσοδα θα κατατεθούν σε παγωμένο τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου με την πρόθεση να δωρίσουν το 100% σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως επιβεβαίωσε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Για τη μεταφορά των εσόδων από τον δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτείται έγκριση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι νέοι ιδιοκτήτες θα βάλουν 1,75 δισεκατομμύρια λίρες σε περαιτέρω επενδύσεις προς όφελος του συλλόγου. Αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις στο Στάμφορντ Μπριτζ, την Ακαδημία, την ομάδα γυναικών και το Kingsmeadow (σ.σ. γήπεδο που χρησιμοποιείται για τα εντός έδρας ματς της ομάδας γυναικών της Τσέλσι και της Κ-23) όπως και συνεχή χρηματοδότηση για το Ίδρυμα της Τσέλσι.

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με την επιφύλαξη όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εκείνη τη στιγμή».