τελικός-champions-league-επιστρέφουν-στο-παρίσι-γι-1010243
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.05.2022 | 18:02

Τελικός Champions League: Επιστρέφουν στο Παρίσι για το ιστορικό τρίτο «αντάμωμα»

Με τις ώρες να μετράνε αντίστροφα για τον τελικό του  Champions League  στο Παρίσι που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους  Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης   για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης το ζευγάρι του τελικού.

Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί ρεκόρ καθώς κανένα άλλο δεν έχει «ανταμώσει» τόσες φορές στον αγώνα που κρίνει τον τίτλο. Από εκεί και πέρα, οκτώ ζευγάρια έχουν συναντηθεί από δύο φορές. Επίσης, αυτή θα είναι η πέμπτη αναμέτρηση ανάμεσα σε ομάδες από την Αγγλία και την Ισπανία.

Στα αξιοσημείωτα του ζευγαριού Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί το γεγονός ότι η πρώτη τους συνάντηση είχε γίνει, όπως κι η φετινή, στη Γαλλία! Συγκεκριμένα, ήταν τη σεζόν 1980/81, όταν οι «κόκκινοι» είχαν νικήσει 1-0 στο «Parc de Princes». Αυτός ήταν κι ο τελευταίος χαμένος τελικός της Ρεάλ, η οποία έκανε στη συνέχεια το «7 στα 7»!

Οι Μαδριλένοι, άλλωστε, πήραν εκδίκηση τη σεζόν 2017/18, όταν επικράτησαν 3-1 της Λίβερπουλ στο Κίεβο, ενώ 41 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, οι δύο ιστορικοί σύλλογοι θα παίξουν στο «Stade de France».