στον-παναθηναϊκό-για-49-χρόνια-το-κλειστ-1011020
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 15.04.2022 | 15:14

Στον Παναθηναϊκό για 49 χρόνια το κλειστό του ΟΑΚΑ

Ραγδαίες εξελίξεις που φέρνουν πολλά χαμόγελα στον Παναθηναϊκό. Μετά από συζητήσεις ετών, το κλειστό του ΟΑΚΑ παραχωρείται στην ΚΑΕ για 49 χρόνια και γίνεται… καταπράσινο!

Εκτός όμως από το καθαρά διαδικαστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός δημιουργεί νέα δεδομένα στο status του: Η οριστική επίλυση του γηπεδικού ζητήματος «σβήνει» ένα θέμα ζωτικής σημασίας και, ταυτόχρονα, προετοιμάζει το έδαφος για νέα εποχή, ενώ ενδεχομένως θα λειτουργήσει και ευεργετικά στη διαδικασία εξεύρεσης νέου επενδυτή. Το ΟΑΚΑ, το μεγαλύτερο κλειστό «στολίδι» της χώρας,  αποτελεί προφανώς ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο, που είναι απόλυτα συνυφασμένο με τον σύλλογο και, πλέον, είναι και… κομμάτι του, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί το εξής: Παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν ασχολείται με την ομάδα σε διοικητικό επίπεδο το τελευταίο διάστημα, εντούτοις «έτρεξε» το ζήτημα, καθώς το θεωρούσε προσωπικό στοίχημα, αφού ήθελε να αφήσει το γήπεδο στον Παναθηναϊκό. Έτσι, η οικογένεια Γιαννακόπουλου προσφέρει ακόμα κάτι σημαντικό στον σύλλογο, εκτός από όσα, σπουδαία και αμέτρητα, έχουν επιτευχθεί σε αγωνιστικό επίπεδο.

Επιπρόσθετα, η εξέλιξη με το ΟΑΚΑ και το «ναι» στον Βοτανικό δημιουργούν ένα… ιστορικό «παζλ» για τον σύλλογο, αφού μέχρι το 2026 θα έχει λυθεί το γηπεδικό (με τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και το ποδοσφαιρικό), το οποίο αποτελούσε για δεκαετίες ένα μεγάλο πρόβλημα για το «τριφύλλι».

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης: 

Έπειτα από συμφωνία του Υφυπουργείο Αθλητισμού με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα της παραχωρηθούν για 49 χρόνια οι εγκαταστάσεις του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ (σχετική νομοθετική ρύθμιση θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα).

Η παραχώρηση εντάσσεται στη συνολική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, η οποία συντελείται με το πλέον επωφελή τρόπο για τον ελληνικό αθλητισμό.

Το γήπεδο θα παραμένει στη διάθεση της Ομοσπονδίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της σε αγώνες και προπονήσεις των εθνικών ομάδων και για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.