στον-αέρα-το-e-learning-tool-της-ε-π-αθλ-α-1186801
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 30.05.2023 | 13:15

Στον «αέρα» το e-learning tool της Ε.Π.ΑΘΛ.Α

Η εκπαιδευτική ηλεκτρονική πλατφόρμα (e-learning tool) της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) είναι στον «αέρα». Πρόκειται για άλλο ένα ψηφιακό εργαλείο που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Εθνικής Πλατφόρμας και είναι στη διάθεση όλων των συντελεστών του αθλητισμού στη χώρα μας, με σκοπό να ενισχύσει την προσπάθεια ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων.

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εφαρμογής επιμελήθηκε η Ομάδα Εργασίας για την Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., στο πλαίσιο των σχετικών εκπαιδευτικών/ενημερωτικών δράσεών της. Αποτελεί μία εμπεριστατωμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης (e-learning tool) με χρήσιμο υλικό για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων και απευθύνεται κυρίως σε αθλητές και αθλήτριες άνω των 15 ετών, προπονητές, διαιτητές και αθλητικούς παράγοντες.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. βρίσκεται στην ιστοσελίδα της (www.epathla.gov.gr) στην ενότητα «Εκπαιδευτικό υλικό», ενώ υπάρχει σύνδεσμος και στην πρώτη σελίδα. Κατά την είσοδο στην εκπαιδευτική πλατφόρμα, ο ενδιαφερόμενος πραγματοποιεί εγγραφή και στη συνέχεια παρακολουθεί την παρουσίαση και τα σχετικά videos, απαντάει σε quiz και στο τέλος λαμβάνει σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας καλεί τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συνδέσμους, ως στρατηγικούς της συμμάχους στην προσπάθεια ενάντια στη χειραγώγηση, να παρακινήσουν τα μέλη τους να κάνουν χρήση του εκπαιδευτικού εργαλείου και παράλληλα να ενισχύσουν την προσπάθεια της περαιτέρω ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα χειραγώγησης στον αθλητισμό.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ένα ακόμα σημαντικό εργαλείο προστίθεται στη “οπλοστάσιο” της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων στον αθλητισμό, και μάλιστα στον κομβικό τομέα της πρόληψης, της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Με την ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης πρωτοπορούμε διεθνώς πάνω στα συγκεκριμένα θέματα. Από το Σουφλί έως τη Γαύδο, οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία, με σκοπό να λαμβάνουν ενημέρωση αναφορικά με τους κανονισμούς, τις διαδικασίες και τις κυρώσεις που σχετίζονται με τη χειραγώγηση αγώνων, μέσα από σύγχρονα παραδείγματα. Είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι μετά και την σχετική παρακολούθηση οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, με την προοπτική να γίνει, στο εγγύς μέλλον, υποχρεωτικό για την ανανέωση των αθλητικών δελτίων από μια ηλικιακή κατηγορία και άνω. Η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. ευχαριστεί τα μέλη της Ομάδας Εργασίας για την Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση που δούλεψαν με φαντασία και μεράκι για να δημιουργήσουν ένα προσεγμένο και εύληπτο περιεχόμενο για ένα δύσκολο ζήτημα, όπως είναι η χειραγώγηση αθλητικών αγώνων».