σταρ-του-nba-δεν-θα-κάνω-το-εμβόλιο-981915
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 18.01.2022 | 16:22

Σταρ του NBA: Δεν θα κάνω το εμβόλιο

Μετά την ήττα των Μπρούκλιν Νετς από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς με 114-107 ο σταρ των Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Ο Αμερικανός γκαρντ επειδή είναι ανεμβολίαστος δεν μπορεί να παίζει στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας του, καθώς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για όλους τους επαγγελματίες αθλητές.

Ο Ίρβινγκ σημείωσε πως κανένας τραυματισμός δεν θα τον έκανε να αλλάξει απόφαση και δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

«Δεν πρόκειται να κάνω πίσω, μόνο για την ζωή στο ΝΒΑ. Για εμένα είναι πιο σημαντικό το τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Δεν είναι ότι συμβαίνει μόνο για εμένα. Επαναλαμβάνω πως σέβομαι τις απόψεις των υπολοίπων και δεν θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν πάνω σε αυτό. Επιμένω στην απόφασή μου και στα πιστεύω μου. Ακόμα και τώρα που ο Ντουράντ είναι τραυματίας, ξέρω πως ο οργανισμός θα με προστατεύσει και εμένα και τους συμπαίκτες μου» ανέφερε αρχικά ο Ίρβινγκ.

Στη συνέχεια, τόνισε πως «δεν θέλω να φέρω την επιστήμη στο μπάσκετ. Το μήνυμά μου ήταν και είναι πως πάντα σέβομαι τις αποφάσεις των άλλων αναφορικά με το τι κάνουν στην ζωή τους και είμαι εδώ να τους υποστηρίξω. Αλλά το τι γίνεται στη δική μου ζωή, το βλέπω μέρα με τη μέρα. Αυτό είναι όλο. Φέρνετε την επιστήμη στο μπάσκετ και εγώ ζω την ζωή μου τον περισσότερο καιρό όταν είμαι εκτός του μπάσκετ.

Επομένως όταν λέω ότι δεν θα εμβολιαστώ, αυτό κάπως το μπλέκετε με το μπάσκετ ενώ είναι απόφαση για την ζωή μου. Ζούμε σε αληθινό κόσμο. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία και αγαπώ να παίζω με τους συμπαίκτες μου, αγαπώ να παίζω για τους Νετς αλλά είχα αρκετό χρόνο να σκεφτώ πως θα χειριστώ το θέμα και να πάρω μία απόφαση. Ξέρω ότι κάποιοι διαφωνούν.»

Καταλήγοντας, ο σταρ των Νετς υπογράμμισε: «ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα όχι μόνο για εμένα αλλά για όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι και απολύονται από τις δουλειές τους καθημερινά. Δεν είναι μόνο για εμένα, αυτό πιστεύω τόσο καιρό. Καταλαβαίνω τις ερωτήσεις που μου κάνετε αλλά θεωρώ πως μερικές φορές δεν με σέβεστε. Δεν είμαι μόνο ένας μπασκετμπολίστας. Έχω θαυμαστές, ναι, και τα εκτιμώ όλα αυτά αλλά δεν είναι μόνο το μπάσκετ».