σοκάρει-ο-ντελ-πότρο-δεν-μπορώ-να-ανέβ-1074665
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.09.2022 | 08:03

Σοκάρει ο Ντελ Πότρο: «Δεν μπορώ να ανέβω σκάλες χωρίς να πονέσω»

Για την δύσκολη καθημερινότητά που βιώνει του εξ αιτίας των τραυματισμών στα πόδια περιέγραψε ο Χουάν Μάρτιν ντελ Πότρο.

Ο 34χρονος Αργεντινός που ουσιαστικά έμεινε εκτός δράσης από τον Ιούνιο του 2019, μέχρι και τον φετινό Φεβρουάριο, υποχρεώθηκε να σταματήσει πρόωρα μια σπουδαία καριέρα στο τένις, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του US Open το 2009, νικώντας στον τελικό τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Αργεντινός υπέστη κάταγμα επιγονατίδας στο Κουίνς το 2019 και την ώρα που επέστρεψε, υπέστη υποτροπή. Αν και προσπάθησε να αναρρώσει, δεν τα κατάφερε, καθώς αγωνίστηκε μόνο μία φορά ξανά, στο «αντίο» του στο Μπουένος Άιρες φέτος.

«Σήμερα μπορώ μόνο να περπατήσω. Δεν μπορώ να κάνω διάδρομο, δεν μπορώ να ανέβω σκάλες χωρίς να πονέσω. Δεν μπορώ ούτε να οδηγήσω μεγάλες διαδρομές χωρίς να κάνω διάλειμμα και να τεντώσω τα πόδια μου. Αυτή είναι η πραγματικότητά μου. Είναι δύσκολη, όμως πάντα προσπαθώ να βελτιώσω την κατάστασή μου. Η νέα πρόκλησή μου είναι να ζήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακόμα και ψυχολογικά, παρά τα προβλήματά μου» είπε σε μέσα της πατρίδας του ο Ντελ Πότρο.