Categories: Αθλητικά

Premier League: Σε μόνο σημαντκές αναμετρήσεις θα γονατίζουν οι παίκτες

Οι ομάδες της Premier League θα περιορίσουν την αντιρατσιστική τους ενέργεια να γονατίζουν οι παίκτες πριν από τον αγώνα, μόνο σε ορισμένα σημαντικά παιχνίδια από τη νέα σεζόν, ανακοίνωσε σχετικά η Premier League.

Η υποστήριξη στο κίνημα «Black Lives Matter», άρχισε από τους συλλόγους της Premier League το 2020 μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός μαύρου που σκοτώθηκε από αστυνομικό στη Μινεάπολη τον Μάιο του ίδιου έτους.

Οι σύλλογοι της Premier League φορούσαν το λογότυπο «Black Lives Matter» στις φανέλες τους προτού αυτό αντικατασταθεί από το «No Room for Racism».

Πάντως, το εάν οι παίκτες θα πρέπει να συνεχίσουν να γονατίζουν πριν από τους αγώνες, μία ενέργεια που έκανε για πρώτη φορά ο παίκτης του NFL, Κόλιν Κάπερνικ το 2016, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις σε όλα τα αθλήματα.

Οι αρχηγοί των συλλόγων της Premier League επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση του ρατσισμού και όλων των μορφών διακρίσεων, αλλά είπαν ότι οι παίκτες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένους αγώνες κατά τη διάρκεια της επερχόμενης σεζόν, που αρχψίζει την Παρασκευή, για να γονατίζουν.

«Αποφασίσαμε να επιλέξουμε σημαντικές στιγμές για να το κάνουμε αυτό κατά τη διάρκεια της σεζόν, προκειμένου να τονίσουμε την ενότητά μας ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού και με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη για έναν κοινό σκοπό», ανέφεραν οι αρχηγοί της Premier League.

«Παραμένουμε αποφασιστικά δεσμευμένοι να εξαλείψουμε τις φυλετικές προκαταλήψεις και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς με σεβασμό και ίσες ευκαιρίες για όλους».

Οι παίκτες θα γονατίσουν κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα της σεζόν, στους αγώνες «No Room for Racism» τον Οκτώβριο και τον Μάρτιο, στους αγώνες Boxing Day μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, την τελευταία αγωνιστική της σεζόν και τους τελικούς FA Cup και EFL Cup.

Η Premier League ανέφερε ότι υποστήριξε την απόφαση, και θα χρησιμοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες για να αυξήσει τα αντιρατσιστικά μηνύματα.
«Συνολικά 238.000 λίρες θα δοθούν σε καθορισμένους συλλόγους νέων εκ μέρους των αρχηγών, αφού συγκεντρώθηκαν 119.000 λίρες από τα δικαιώματα των εμβλημάτων «No Room For Racism» στις φανέλες των συλλόγων που πωλήθηκαν την περασμένη σεζόν», πρόσθεσε.

Comments are closed.


Recent Posts

Ακόμη μια δικαστική δικαίωση συμβασιούχου

Ακόμη μια δικαστική δικαίωση πέτυχε γυναίκα συμβασιούχος του Δ. Κηφισιάς . Ειδικότερα, μετά με βάση απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, το Μονομελές…

9 λεπτά ago

Πέθανε ο ηθοποιός Σάκης Πετκίδης (φωτο)

Τον ηθοποιό Σάκη Πετκίδη που πέθανε την Παρασκευή αποχαιρετά με θλίψη ο χώρος του θεάτρου τον οποίο υπηρέτησε με συνέπεια…

21 λεπτά ago

Εκμετάλλευση 6χρονης -Την έβαζαν να ζητιανεύει 12 ώρες την ημέρα

Μια απίστευτη ιστορία παιδικής εκμετάλλευσης με... υπεύθυνη δήλωση αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η μητέρα ενός 6χρονου κοριτσιού έδωσε το παιδί της…

34 λεπτά ago

ΕΕ: Πού (δεν) κατέληξαν οι υπουργοί Ενέργειας -Γιατί δεν υπήρξε ακόμη συμφωνία

Χωρίς συμφωνία για την ιδέα να επιβληθεί γενικό ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου, αλλά με πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για να…

49 λεπτά ago

Επαφές για το Στρατηγικό Σχέδιο της Νέας ΚΑΠ 2023-2027

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διμερών επαφών και τεχνικών συναντήσεων του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ.…

1 ώρα ago

Ζαχάροβα: Αιμοσταγείς χασάπηδες που πηγαίνουν στον σκουπιδότοπο του ΝΑΤΟ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε η Μαρία Ζαχάροβα μετά το αίτημα της χώρας για «ταχεία προσχώρηση»…

1 ώρα ago