premier-league-η-άλισον-μπρίτεν-είναι-η-πρώτη-γυνα-1053292
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.07.2022 | 02:00

Premier League: Η Άλισον Μπρίτεν είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του πρωταθλήματος

Ιστορική μέρα για την Premier League, καθώς η Άλισον Μπρίτεν ψηφίστηκε ομόφωνα από τους συλλόγους η νέα πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής.

Η Μπρίτεν είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της Premier League, με την Βρετανίδα επιχειρηματία να διαδέχεται τον Πίτερ ΜακΚόρμικ.

Πέδιο δράσης της νέα προέδρου της Premier League, αποτελούν οι επιχειρήσεις και συγκεκριμένα ο όμιλος φιλοξενίας Whitbread PLC, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να παραιτηθεί για να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα.

Όσο για τις συλλογικές της προτιμήσεις, πρόκειται για ένθερμη οπαδό της Μάνστεστερ Γιουνάϊτεντ, ενώ στις πρώτη της τοποθέτηση μετά την ψηφοφορία που την ανέδειξε πρόεδρο, δήλωσε ότι είναι ένθερμη οπαδός του ποδοσφαίρου.

Η δήλωση της νέας προέδρου της Premier league

Είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου από τότε που ήμουν παιδί και γι’ αυτό είμαι απόλυτα χαρούμενη που διορίστηκα πρόεδρος της Premier League.Το παιχνίδι είναι τεράστιας εθνικής σημασίας, αγαπιέται από τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και μπορεί να έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες.

Θα είναι πραγματικό προνόμιο να μπορώ να βοηθήσω στην ανάπτυξη σχεδίων για το μέλλον και να συνεργαστώ με όλα τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη του παιχνιδιού για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και επιτυχία του.

Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Richard Masters, το διοικητικό συμβούλιο και τους συλλόγους καθώς εργαζόμαστε μαζί για να διασφαλίσουμε τη συνεχή ανάπτυξη και την παγκόσμια επιτυχία της Premier League”.