πλήθος-κόσμου-στο-τελευταίο-αντίο-του-1116242
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 02.01.2023 | 21:55

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο του «βασιλιά» Πελέ

Χιλιάδες φίλαθλοι συρρέουν για να αποχαιρετήσουν τον «βασιλιά του ποδοσφαίρου» Πελέ. Όλοι συγκινημένοι συγκεντρώνονται στο γήπεδο όπου διέπρεψε και χάρισε μαγικές στιγμές για να πουν για τελευταία φορά αντίο στον θρύλο του ποδοσφαίρου.

Οι θαυμαστές του άρχισαν να καταφθάνουν από νωρίς στο Vila Belmiro, έδρα της ομάδας του Santos. Εκεί όπου το ανοιχτό φέρετρό του θα παραμείνει για 24 ώρες. Το φέρετρο με τη σορό του Πελέ έφτασε πριν ακόμα ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό. Στον χώρο βρίσκονταν παντού ανθοδέσμες με λευκά λουλούδια.

Η χήρα του Πελέ, Marcia Aoki, απαθανατίστηκε τη στιγμή που τοποθετούσε έναν κρεμαστό σταυρό στη σορό του. Αργότερα αγκάλιασε τον γιο τους Edinho, ο οποίος είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για ξέπλυμα χρήματος από διακίνηση ναρκωτικών. Η ποινή του μειώθηκε από 33 σε 12 χρόνια και 10 μήνες μετά από έφεση που είχε ασκηθεί.

Οι οπαδοί άρχισαν να καταφθάνουν από νωρίς στο γήπεδο τις πρώτες πρωινές ώρες. «Είναι μια πολύ θλιβερή στιγμή, αλλά τώρα βλέπουμε την πραγματική σημασία αυτού του θρυλικού παίκτη για τη χώρα μας» τόνισε ο ανώτατος δικαστής της Βραζιλίας Gilmar Mendes

.

ΣΤο γραφείο του έχει ακόμα φανέλες υπογεγραμμένες από τον θρύλο του ποδοσφαίρου. Μια φωτογραφία του ως τερματοφύλακα, επίσης υπογεγραμμένη, DVD, φωτογραφίες και πολλά άλλα αντικείμενα που συνδέονται μαζί του.

Ο Carlos Mota και ο 12χρονος γιος του Bernardo ταξίδεψαν περισσότερα από 300 μίλια. Από το Ρίο ντε Τζανέιρο πήγαν στην πόλη Σάντος για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα ήρωά τους. «Όλη μου η παιδική ηλικία επηρεάστηκε από όσα έκανε ο Πελέ για τη Βραζιλία, από τις νίκες του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν ένα εθνικό είδωλο» δήλωσε ο 59χρονος Mota στο AFP.

«Δεν τον είδα ποτέ να παίζει. Έχω δει όμως βίντεό του. Είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που πέρασε ποτέ από τη Γη» τόνισε ο Bernardo.

Οι πενθούντες είχαν σχηματίσει ουρά για να δουν τη σορό του Πελέ που είχε τοποθετηθεί σε ανοιχτό φέρετρο στο κέντρο του γηπέδου. «Ο Πελέ αφήνει εκατομμύρια οπαδούς της Santos σε όλη τη χώρα. Ήταν ο δημιουργός του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Antonio da Paz που βρέθηκε έξω από το γήπεδο για να τον αποχαιρετήσει.