πήρε-μπρος-ο-παναθηναϊκός-νίκησε-86-76-τ-1157358
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 28.03.2023 | 23:53

Πήρε μπρος ο Παναθηναϊκός – Νίκησε (86-76) την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ

Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπήρχε. Ο Παναθηναϊκός όμως προσπαθεί να βρει τα… πατήματά του και το κίνητρο αυτό ήταν αρκετό για να τον ωθήσει, να φτάσει στη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου. Με καλή άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, οι “πράσινοι” επικράτησαν με 86-76 στο ΟΑΚΑ, δυο 24ωρα πριν αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, για τη Euroleague. Double-double ο εκπληκτικός και άχαστος, Παπαγιάννης με 3/3 τρίποντα.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο ματς παρουσιάζοντας μια νευρική εικόνα. Η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να πάρει μια βραχεία κεφαλή, αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με ένα σερί -με τρίποντα και βολές- έφτασε στο +5 (10-5). Ο Γουάιλερ – Μπαμπ κατάφερε να πετύχει καλάθια κόντρα στον Λι και να μειώσει σε 12-10. Ο Σίλι έφερε το ματς στα ίσα (12-12) αλλά ο Παπαγιάννης συνέχισε να “χτυπάει” στην αντίπαλη ρακέτα.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την αμυντική του συνέπεια, όμως, η ομάδα του Τρινκέρι όμως ανέβασε… στροφές, πήρε βολές, ήταν εύστοχη σε τρίποντα. Το “τριφύλλι” δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά βρήκε τρίποντο από τον Παπαγιάννη! Ο Τσίπσερ όμως, με τρίποντο στη λήξη της περιόδου, διαμόρφωσε το 27-21 υπέρ της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει.. κεφάλι στο σκορ (28-27) με “τραβηγμένο” τρίποντο στη λήξη του χρόνου επίθεσης της ομάδας. Η ομάδα του Σερέλη έκανε ένα ¨δυνατό” σερί, βασιζόμενη στην καλή της άμυνα. Η Μπάγερν Μονάχου ήταν άστοχη για αρκετά λεπτά, αλλά στη συνέχεια βρήκε το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι κι έτσι κατάφερε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ (36-33 στα μισά της περιόδου). Ο Παναθηναϊκός όμως συνέχισε να παίζει καλά στην άμυνα (προκάλεσε λάθη στους φιλοξενούμενους), πήρε πόντους από Μαντζούκα και Καλαϊτζάκη κι έφτασε στο +8 (45-37), αναγκάζοντας τον Τρινκέρι να πάρει τάιμ άουτ. Οι Βαυαροί κατάφεραν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους να μειώσουν στο 48-43 του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά και στην τρίτη περίοδο. Δυο σερί τρίποντα του Τόμας ανέβασαν τη διαφορά στο +13 (56-43). Η Μπάγερν Μονάχου “έσπασε” τα καλάθια στα πρώτα λεπτά. Το πρώτο της καλάθι στο δεκάλεπτο μπήκε περίπου τέσσερα λεπτά μετά την έναρξή της. Οι Βαυαροί όμως έκαναν πολλά λάθη στη συνέχεια και “πούλησαν” αρκετές φορές την μπάλα, κάτι που το “τριφύλλι” εκμεταλλεύτηκε και έφτασε στο 71-54 του δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μόλις 11 πόντους σε αυτό το καθοριστικό διάστημα και δέχθηκαν 23!

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη παρουσίασε… νερά στην άμυνα, κατά την τελευταία περίοδο και η Μπάγερν Μονάχου έκανε ένα “δυνατό” σερί με τέσσερα τρίποντα, μειώνοντας σε 74-67. Κάποιες καλές άμυνες των γηπεδούχων και άλλα δυο τρίποντα του Παπαγιάννη (3/3 στο ματς) τους.. έκοψαν τη φόρα μια και καλή. Τελικό σκορ, 86-76, με τον Έλληνα σέντερ να σημειώνει και το τελευταίο καλάθι του ματς.