παναθηναϊκός-ολυμπιακός-τέσσερις-σ-1110096
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 20.03.2023 | 16:39

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού σημειώθηκε ένταση έξω από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Μάλιστα έγινε και χρήση χημικών ωστόσο η κατάσταση εκτονώθηκε χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω έκτροπα.

Με αφορμή αυτά τα επεισόδια, η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη τεσσάρων ατόμων. Συνελήφθησαν δύο ατόμα που ήταν σε ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού που επιτέθηκε σε αστυνομικούς πριν την έναρξη του ματς, ενώ άλλοι δύο για κατοχή κροτίδας και κάνναβης. Οι δύο εκ των τεσσάρων αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πριν το τζάμπολ, 150 άτομα που είχαν κρυμμένα τα πρόσωπα τους βγήκαν από τη θύρα του γηπέδου σύμφωνα με την Αστυνομία και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για -κατά περίπτωση- βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Κατασχέθηκαν 2 πυροσβεστήρες, 7 φωτοβολίδες, 4 μεταλλικά μέρη μάνικας πυροσβεστικού κρουνού, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μία βόμβα μολότοφ, μία μεταλλική ράβδος μήκους 90 εκ. υπόλειμμα φωτοβολίδας και υπολείμματα από γυάλινα μπουκάλια.