ουαλία-ιράν-0-2-λύτρωση-στο-98′-και-φουλ-1098185
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.11.2022 | 14:11

Ουαλία – Ιράν 0-2: Λύτρωση στο 98′ και φουλ για πρόκριση στους «16»

Μετά τη βαριά ήττα από την Αγγλία το Ιράν αντιμετώπισε την έτερη εκπρόσωπο της Βρετανίας που βρίσκεται στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, την Ουαλία, και ήταν πολύ καλύτερο έχοντας μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, κάτι που κατάφερε τελικά στο… 98′ και στο 101′, παίρνοντας μεγάλη νίκη με 2-0 και ελπίζοντας, πλέον, βάσιμα ακόμη και σε πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης!

Με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και δεν άργησαν να έρθουν και οι πρώτες φάσεις, με τους Ουαλούς να πλησιάζουν στο γκολ στο 12′ με την προβολή του Μουρ μετά τη σέντρα από δεξιά αλλά ο Χοσεϊνί απέκρουσε, ενώ τρία λεπτά μετά, στο 15′, οι Ιρανοί σκόραραν με τον Γκολιζαντέ αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Όπως και να έχει, ήταν δύο φάσεις που έδιναν την εντύπωση ότι θα γίνει μεγάλη μάχη στη συνέχεια, αλλά η πραγματικότητα, τελικά, ήταν διαφορετική. Το Ιράν έγινε επικίνδυνο και στο 23′ με την κεφαλιά του Αζμούν που έφυγε άουτ μετά την εκτέλεση φάουλ, αλλά αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο οι Ιρανοί ήταν καλύτεροι μέχρι και το μισάωρο αλλά στη συνέχεια οι Ουαλοί ισορρόπησαν την κατάσταση και έριξαν τον ρυθμό, με συνέπεια τα λεπτά να περάσουν χωρίς να γίνει κάτι αξιόλογο.

Έγινε, όμως, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 52′, όταν σε μια απίστευτη φάση το Ιράν είχε δύο δοκάρια, με τους Αζμούν και Γκολιζαντέ, με τη φάση να ολοκληρώνεται με την κοντινή κεφαλιά του πρώτου που μπλόκαρε ο Χένεσι!

Λίγα λεπτά μετά η Ουαλία έκανε τις πρώτες της αλλαγές αφού ήταν φανερό ότι είχε προβλήματα ως ομάδα και δεχόταν την πίεση των αντιπάλων, οι οποίοι πατούσαν πολύ καλύτερα. Και όχι μόνο πατούσαν καλύτερα αλλά απειλούσαν κιόλας, όπως έκαναν και στο 73′ με σουτ του Εζατολαχί που απέκτουσε με δυσκολία ο Χένεσι κρατώντας το 0-0.

Το Ιράν ήταν καλύτερο και άξιζε να προηγηθεί αλλά δεν μπορούσε να το κάνει και στο 83′ παραλίγο να βρεθεί και πίσω στο σκορ από το δυνατό σουτ του Ντέιβις, αλλά ο Χοσεϊνί αντέδρασε σωστά και βρήκε τη μπάλα για να τη στείλει κόρνερ. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή της Ουαλίας, η οποία αμέσως μετά, στο 86′, έμεινε με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε, μέσω VAR, ο τερματοφύλακας Χένεσι.

Γεγονός που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Ιρανοί, οι οποίοι στο 88′ πλησίασαν ξανά στο γκολ με το πολύ ωραίο σουτ του Τοραμπί αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, με τους πάντες να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν αυτό το παιχνίδι να τελειώσει 0-0. Και τελικά, όντως, δεν τελείωσε έτσι…