ομόφωνο-αίτημα-για-ξένους-διαιτητές-σ-1150266
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.03.2023 | 22:59

Ομόφωνο αίτημα για ξένους διαιτητές στα πλέι οφ

Κοινό αίτημα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την ΚΕΔ για ορισμό ξένων διαιτητών σε όλα τα παιχνίδι των πλέι οφ και κατηγορίας ελίτ στις αναμετρήσεις των Big 4 θα καταθέσουν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και Βόλος, όπως αποφασίστηκε στη συζήτηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους πριν την κλήρωση των πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και του αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ, εάν θα ικανοποιήσει το αίτημα των ομάδων των πλέι οφ. Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος, είχε ζητήσει και τελικά εγκρίθηκε αύξηση της αμοιβής ξένων ρέφερι, προκειμένου η ΚΕΔ να προσελκύσει διαιτητές ελίτ κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, από 1.500 € η αμοιβή αυξάνεται και θα φτάνει έως τις 4.000 €, ενώ μαζί θα αυξηθούν και οι αμοιβές των βοηθών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει να διευθύνουν τα ντέρμπι των big-4 ελίτ διαιτητές, προκειμένου να μην υπάρχουν λάθη, όπως αυτά που έγιναν στο ντέρμπι των αιωνίων στην Λεωφόρο στον πρώτο γύρο, όπου ο Δανός ρέφερι, Γιάκομπ Κέλετ, με μία ανεκδιήγητη διαιτησία αλλοίωσε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, αλλά και ολόκληρου του πρωταθλήματος.