ολυμπιακός-άρης-1-0-για-τα-προημιτελικ-1075724
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 18.01.2023 | 21:40

Ολυμπιακός – Άρης 1-0 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Όπως και πριν τρεις ημέρες για τη Super League, έτσι και τώρα, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε από τον Άρη μέσα στο “Καραϊσκάκης” αλλά επικράτησε με 1-0, παίρνοντας έτσι ελαφρύ προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ενόψει της ρεβάνς του “Βικελίδης”. Ακυρώθηκε γκολ των φιλοξενούμενων στο 0-0, ενώ είχαν και δοκάρι στο 79′ – Το γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες από το ημίωρο έφερε τη νίκη. Μόλις άουτ το σουτ του Ετέμπο στη λήξη.

Ο Άρης μπήκε με… θράσος στην έδρα του Ολυμπιακού, πιέζοντας ψηλά και πλησιάζοντας στα καρέ του Τζολάκη με τους Ματέο Γκαρσία και Αμπουμπακάρ Καμαρά. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να “πατάνε” καλύτερα και μάλιστα στο 16΄έστειλαν την μπάλα στα ερυθρόλευκα δίχτυα, τέρμα όμως που ακυρώθηκε πριν η μπάλα περάσει τα αντίπαλα δίχτυα (πιθανότατα ως επιθετικό φάουλ).

Ο Άρης συνέχισε να έχει καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και στο 19′ είδε την κεφαλιά – ψαράκι του Ιτούρμπε να στέλνει την μπάλα άουτ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και το έκανε κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 30′ ο Ανδρούτσος έκανε κούρσα από τον άξονα, βρέθηκε σε θέση αριστερού εξτρέμ, σέντραρε και ο Γκάρι Ροντρίγκες πλάσαρε με τη μια στο δεύτερο δοκάρι για το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Άλαν Πάρντιου έκανε αναγκαστική αλλαγή τον Αμπουμπακάρ Καμαρά με τον Γκρέι.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό στην επανάληψη, με τον Άρη να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση και τον Ολυμπιακό να “αγγίζει” δεύτερο γκολ στο 56′. Ο Χουάνγκ σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Ελ Αραμπί, αλλά επιθετικός των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα.

Ο Άρης προσπάθησε να βρει το γκολ και ο Ολυμπιακός τους κενούς… διαδρόμους για να “χτυπήσει”. Οι δυο προπονητές ενίσχυσαν τις ενδεκάδες τους κάνοντας αλλαγές, με το ματς να μπαίνει στην τελική του ευθεία. Οι Θεσσαλονικείς τα έδωσαν όλα για την ισοφάριση και στο 79′ είδαν τον Καμάτσο να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τζολάκι. Στην επόμενη φάση, ο Έλληνας πορτιέρε έβγαλε σε κόρνερ την προσπάθεια του Μπράμπετς. Η χαμένη κοντινή κεφαλιά του Μπουχαλάκη στο 89′ και το σουτ του Ετέμπο (μόλις άουτ) στο 90+6′ “σφράγισαν” το τελικό 1-0.