ολυμπιακός-αεκ-2-1-νίκη-για-τους-πειραι-1164600
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 12.04.2023 | 22:37

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-1: Νίκη για τους Πειραιώτες, πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για την Ένωση

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 στο “Γ. Καραϊσκάκης” στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η νίκη των Πειραιωτών δεν συνοδεύτηκε, όμως, και από πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με την Ένωση να παίρνει το εισιτήριο, χάρη στο 3-0 του πρώτου αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε, με την ΑΕΚ να γνωρίζει μία γλυκιά ήττα και να μπορεί πλέον να κάνει σχέδια για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ, χωρίς να γνωρίζει, όμως, την έδρα του τελικού…

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με τον Βαλμπουενά στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο το αυτογκόλ του Μπα στις αρχές του δεύτερου μέρους “γείωσε” τους Πειραιώτες, οι οποίοι κατάφεραν άμεσα να πάρουν και πάλι το προβάδισμα (2-1) με τον Χουάνγκ, αλλά δεν είχαν άλλες λύσεις.

Η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τον Τσούμπερ, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, με την Ένωση να κρατάει με σχετική άνεση το 2-1 μέχρι το τέλος και να παίρνει την πρόκριση στον τελικό.