Αθλητικά

ΟΑΚΑ: Το ταλάντωμα στο άνω διάζωμα στον αγώνα ΑΕΚ – Μπάγερν

Την απόφαση να κλείσει το ΟAKA έλαβε η κυβέρνηση, καθώς μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ αποκάλυψε τεράστιο πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων «Καλατράβα».

Πρόβλημα στατικότητας προέκυψε στο στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, και η διοίκηση αποφάσισε το κλείσιμο του σταδίου και του ποδηλατοδρομίου.

Το πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα διαπιστώθηκε έπειτα από σχετική μελέτη, στην οποία αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΟΑΚΑ εμφανίζει προβλήματα.

Τον Οκτώβριο του 2018 η ΑΕΚ αντιμετώπιζε την Μπάγερν Μονάχου στους ομίλους τουChampions League. Στέλεχος της UEFA που βρισκόταν στο στάδιο παρατήρησε μια απίστευτη ταλάντευση στην κερκίδα των οπαδών της γερμανικής ομάδας κάθε φορά που εκείνοι χοροπηδούσαν πάνω κάτω και φώναζαν συνθήματα για την ομάδα τους.

Το στέλεχος της ομοσπονδίας απεύθυνε συγκεκριμένη ερώτηση στους ανθρώπους του ΟΑΚΑ και εκείνοι με τη σειρά του έστειλαν έγγραφο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητώντας άμεσο έλεγχο στατικότητας.

Με τη σειρά της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε εντολή στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία, να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες και να απαντήσει αρμοδίως, ενώ τόνισε πως δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ ανέφερε συγκεκριμένα: «Σχετικά με το ερώτημα της UEFA στην ΕΠΟ για την ταλάντωση του άνω διαζώματος του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ, ενημερώνουμε ότι η ΓΓΑ έχει λάβει γνώση και έχει δώσει εντολή στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και να απαντήσει αρμοδίως. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουμε ότι ταλαντώσεις έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα με περισσότερα από ένα διαζώματα, χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας».

Οδυσσέας Δροπολίτης

Recent Posts

Αυτά τα ζώδια θα είναι άτυχα τον Δεκέμβριο

O μήνας που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες προβλέπεται θετικός για όλα τα ζώδια. Για…

1 ώρα ago

Αλβανία: Φωτοβολίδες και ξύλο στη Βουλή

Νέος γύρος έντασης στην αλβανική Βουλή από βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι υποστήριζουν τον Σαλί Μπερίσα.…

3 ώρες ago

Αύριο η ομιλία Κασσελάκη στο Ελληνοαμερικανό Εμπορικό Επιμελητήριο

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, αύριο Τρίτη…

3 ώρες ago

Καναδάς: Καγκουρό γρονθοκόπησε… αστυνομικό

Ένα καγκουρό που το έσκασε από τους φροντιστές του κατά τη μεταφορά του σε άλλον…

3 ώρες ago

Νέα Αριστερά: Αυτό είναι το σήμα του πολιτικού φορέα των “11” (φωτό)

Οι 11 αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές αλλά και δεκάδες ακόμα πρώην στελέχη της Κουμουνδούρου,…

3 ώρες ago

Θλίψη στη Λέσβο: Πέθανε ο διευθυντής του Aeolos Tv, Χρήστος Βαλασσέλης

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στη Λέσβο από την ξαφνική απώλεια του Χρήστου Βαλασέλλη, του δημιουργού…

4 ώρες ago