nba-επέμβαση-της-αστυνομίας-στο-σπίτι-το-1184953
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.05.2023 | 21:20

NBA: Επέμβαση της αστυνομίας στο σπίτι του Τζα Μοράντ

Ένα μήνυμα του σταρ των Μέμφις Γκρίζλις Τζα Μοράντ στα κοινωνικά δίκτυα κρίθηκε ανησυχητικό και προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας στο σπίτι του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο μπασκετμπολίστας είναι καλά.

«Είναι καλά», είπε στο ESPN εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Σέλμπι. Η αστυνομία του Τενεσί επισκέφθηκε το σπίτι του Μοράντ χθες (24/5) για να ρωτήσει για την κατάστασή του, μετά από μια ανάρτηση στο Instagram που προκάλεσε ανησυχία.

Ο μπασκετμπολίστας των Γκρίζλις, που έχει τεθεί σε αναστολή επειδή εμφανίστηκε με όπλο, καθησύχασε τους αστυνομικούς, διαβεβαιώνοντας πως ήθελε απλώς να γνωστοποιήσει ότι αποχωρεί από τα κοινωνικά δίκτυα.

Στο εν λόγω μήνυμα, που έχει διαγραφεί πια, ο Τζα Μοράντ είχε γράψει με μπλε emojis σε σχήμα καρδιάς: «Σε αγαπώ μαμά, σε αγαπώ μπαμπά, είσαι το πιο όμορφο κοριτσάκι, σε αγαπώ. Αντίο».

Στα μέσα Μαΐου ο Μοράντ τέθηκε σε αναστολή μέχρι νεοτέρας από την ομάδα του, την επόμενη μέρα μετά από ένα βίντεο στα social media που τον έδειχνε να κρατά ένα όπλο και δύο μήνες μετά από παρόμοιο περιστατικό, για το οποίο είχε επιβληθεί κύρωση από το NBA.

Ο 23χρονος βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού ενός αυτοκινήτου κρατώντας στο αριστερό του χέρι κάτι που έμοιαζε έντονα με όπλο.

Δύο μήνες νωρίτερα, ενώ ήταν μεθυσμένος, πυροβόλησε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης κοντά στο Ντένβερ, αφού η ομάδα του έχασε έναν αγώνα από τους Νάγκετς. Η τοπική αστυνομία, μετά από έρευνα, δεν του απήγγειλε κατηγορίες, επειδή δεν μπόρεσε να βρει το πιστόλι και αφού διαπίστωσε ότι δεν είχε απειληθεί κανείς.

Όμως το αφεντικό του NBA, Άνταμ Σίλβερ, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του μπασκετμπολίστα «ανεύθυνη, απερίσκεπτη και δυνητικά πολύ επικίνδυνη». Στην πορεία, ο σταρ είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης στη Φλόριντα για λίγες μέρες. Στη συνέχεια δεσμεύτηκε να είναι «πιο υπεύθυνος, πιο έξυπνος και να μείνει μακριά από όλες τις κακές αποφάσεις».

Υπήρχαν πάντως κι άλλες περιπτώσεις που σκιάζουν την πορεία του. Συγκεκριμένα, ο Μοράντ κατηγορήθηκε ότι έδωσε «δώδεκα έως δεκατρείς γροθιές» σε έναν 17χρονο νεαρό στο σπίτι του, τον Ιούλιο του 2022. Ο ατζέντης του ισχυρίστηκε τότε ότι είχε ενεργήσει ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα.