nations-league-εχθρικό-κλίμα-στον-αγώνα-βόρειας-μ-1074881
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.09.2022 | 16:29

Nations League: Εχθρικό κλίμα στον αγώνα Βόρειας Μακεδονίας – Βουλγαρίας

Ιδιαίτερα «εχθρική» ήταν η ατμόσφαιρα που αντιμετώπισε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βουλγαρίας στον χθεσινοβραδινό αγώνα ποδοσφαίρου εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο του 4ου ομίλου της League C του Nations League, που διεξήχθη στα Σκόπια.

Περίπου 20.000 θεατές στο εθνικό στάδιο των Σκοπίων αποδοκίμασαν έντονα τον εθνικό ύμνο της Βουλγαρίας και φώναζαν προσβλητικά συνθήματα όπως «Βούλγαροι-Τάταροι».

Τη «συμπεριφορά» αυτή των φιλάθλων καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο έκανε λόγο για «έκφραση ρητορικής μίσους» που εκδηλώθηκε στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών.

«Οι αθλητικές διοργανώσεις αντιπροσωπεύουν την υψηλότερη έκφραση των ιδεών του “Ευ Αγωνίζεσθαι”, του αμοιβαίου σεβασμού και του ανταγωνισμού στο πνεύμα του αθλητικού πνεύματος. Η εκμετάλλευση αυτών των διοργανώσεων, με σκοπό την εκδήλωση μισαλλοδοξίας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ιδέες αυτές» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

«Στο μέλλον, η Βόρεια Μακεδονία και η Βουλγαρία θα συνεχίσουν να εργάζονται ενεργά για τη βελτίωση των αμοιβαίων σχέσεων, ως σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ, μελλοντικοί εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως καλοί γείτονες» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Τη λύπη του για τη «συμπεριφορά» αυτή των φιλάθλων της χώρας του εξέφρασε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βόρειας Μακεδονίας, Μπλάγκογια Μίλεφσκι.

Οι σχέσεις μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας ήταν ιδιαίτερα τεταμένες τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω του “βέτο” που είχε θέσει η Σόφια στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την ΕΕ.