μουντιάλ-η-βραζιλία-σκόρπισε-φόβο-από-1097934
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.11.2022 | 09:00

Μουντιάλ: Η Βραζιλία σκόρπισε φόβο από τον πρώτο αγώνα της

Πολλοί από τους Βραζιλιάνους οπαδούς έξω από το στάδιο μπορεί να ήταν «ψεύτικοι», «καμουφλαρισμένα» άτομα από τη Μέση Ανατολή, αλλά το ταλέντο μέσα στο γήπεδο ήταν γνησιότατο και… προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης.

Η Λουσάιλ έστειλε χτες (24/11) μήνυμα στον κόσμο: Η Βραζιλία του Τίτε δικαιούται τον τίτλο του φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι «Βερντεόρο» νίκησαν τη Σερβία με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Ριτσάρλισον και πήραν θέση οδηγού με το «καλημέρα» στον 7ο όμιλο (μαζί με την Ελβετία), αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι κέρδισε την (απογοητευτική στο β΄ ημίχρονο) Σερβία, κρατώντας το ηθικό όλων των σημαντικών παικτών της ψηλά.

Ο Νεϊμάρ ξεκίνησε τη φάση του πρώτου γκολ και ο Βινίσιους έδωσε την ασίστ για το 2-0, με τον Ριτσάρλισον να σημειώνει το ωραιότερο τέρμα αυτών των πέντε πρώτων ημερών του Μουντιάλ, κι ας ήταν ο χειρότερος στο γήπεδο ώσπου να ανοίξει το σκορ.

Τα πάντα στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική στη φάση των ομίλων έγιναν στο β΄ ημίχρονο. Στο 60΄ ο «κεραυνός» του Άλεξ Σάντρο από τα 25 μέτρα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι, αλλά στο 62΄ ο Βινίσιους σούταρε, ο Σάβιτς απέκρουσε και στο ριμπάουντ Ριτσάρλισον άνοιξε το σκορ.

Ο άσος της Τότεναμ τελείωσε το ματς έντεκα λεπτά αργότερα με ένα καταπληκτικό γκολ, όταν από γύρισμα του Βινίσιους έπιασε εντυπωσιακό εναέριο δεξί σουτ και διπλασίασε για την «Σελεσάο», που έχασε την ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ όταν το σουτ του Κασεμίρο στο 82΄, έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.