μουντιάλ-2022-ρατσιστικά-σχόλια-εναντίο-1110176
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 19.12.2022 | 21:21

Μουντιάλ 2022: Ρατσιστικά σχόλια εναντίον των «μοιραίων» παικτών της Γαλλίας

Τι κι αν η Γαλλία έφτασε σε έναν δεύτερο συνεχόμενο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου; Τι κι αν άγγιζε την επικότερη ανατροπή στον κορυφαίο κατα πολλούς τελικό ενός Μουντιάλ;

Για κάποιους ανεγκέφαλους οι ποδοσφαιριστές των «μπλε» είναι προδότες και φρόντισαν να τους δείξουν με τα ρατσιστικά σχόλια που δημοσίευσαν στα προφίλ των παικτών στα social media.

Σχόλια που ανάγκασαν τους Ορελιέν Τσουαμενί, Ραντάλ Κόλο Μουανί να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους και την Μπάγερν Μονάχου να βγάλει ανακοίνωση στήριξης του Κίνγκσλεϊ Κομάν!

Το φοβερό είναι ότι στο στόχαστρο των «ανεγκέφαλων» βρέθηκε ο Ούγκο Γιορίς γιατί «δεν απέκρουσε κανένα πέναλτι της Αργεντινής!»

Ο Κόλο Μουανί παρόλο που ήρθε από τον πάγκο και βοήθησε την ομάδα του κερδίζοντας μάλιστα και το πέναλτι με το οποίο έγινε το 2-1, κατηγορήθηκε για τη χαμένη ευκαιρία στο 119’…

Ο δε Τσουαμενιί όπως και ο Κομάν για την αστοχία τους στη διαδικασία των πέναλτι που χάρισε τον τίτλο στην Αργεντινή…

«Η Μπάγερν καταδικάζει τα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν εναντίον του Κίνγκσλεϊ Κόμαν. Η οικογένεια της Μπάγερν είναι στο πλευρό σου, Βασιλιά. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό ή στην κοινωνία μας», ανέφερε η Μπάγερν στην οποία ανήκει ο Κομάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twiiter.

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 μετά το χαμένο πέναλτι του Εμπαπέ κόντρα στην Ελβετία είχε συμβεί κάτι ανάλογο, όπως φυσικά και στην Εθνική Αγγλίας όταν η τελευταία ηττήθηκε στον τελικό του Euro με την Ιταλία (με τους Ράσφορντ, Σάκα και Σάντσο) να δέχονται ρατιστικές επιθέσεις.