μεντβέντεφ-λυπάμαι-για-ότι-γίνεται-1151660
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 16.03.2023 | 23:00

Μεντβέντεφ: “Λυπάμαι για ό,τι γίνεται, είμαι υπέρ της ειρήνης”

Ο Ρώσος άσος του τένις Ντανιίλ Μεντβέντεφ με δήλωση που έκανε εκφράζει τη λύπη του για τους Ουκρανούς παίκτες που αγωνίζονται στο τουρ του τένις εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου.

Η Ουκρανή Λέσια Τσουρένκο αποχώρησε από τον αγώνα της με την Αρίνα Σαμπαλένκα -η οποία είναι από τη Λευκορωσία, σύμμαχος της Ρωσίας- στο Indian Wells νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Η νούμερο ένα στον κόσμο γυναικών Iga Swiatek ζήτησε επίσης περισσότερη υποστήριξη για αθλήτριες από την Ουκρανία, η οποία εισέβαλε η Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Είμαι υπέρ της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, πάντα έλεγα το ίδιο», είπε ο Μεντβέντεφ.

Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παίκτες έχουν επιτραπεί να αγωνιστούν σε περιοδείες ανδρών και γυναικών ως μεμονωμένοι αθλητές χωρίς εθνική καταγωγή, ενώ η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται.

«Σίγουρα λυπάμαι για όλους τους Ουκρανούς παίκτες και για όσα περνούν», είπε ο νούμερο έξι του κόσμου Μεντβέντεφ.

«Φυσικά έχουμε ευθύνη (να μιλήσουμε για το θέμα) και εξαρτάται από το πώς θα το κάνει ο κάθε άνθρωπος».

Ο 27χρονος έφτασε στους ημιτελικούς ανδρών στην Καλιφόρνια το βράδυ της Τετάρτης με την 18η συνεχόμενη νίκη του στην περιοδεία, νικώντας τον Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 6-3 7-5.

Ωστόσο, ο πρωταθλητής του US Open του 2021 αρνήθηκε να σχολιάσει εκτενώς το συγκεκριμένο θέμα μεταξύ Τσουρένκο και Σαμπαλένκα, λέγοντας ότι ήταν θέμα για το οποίο έπρεπε να μιλήσουν οι εμπλεκόμενες παίκτριες.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει κερδίσει τίτλους ATP στο Ρότερνταμ, τη Ντόχα και το Ντουμπάι τον περασμένο μήνα, θα αντιμετωπίσει τον Φράνσις Τιαφόε στους ημιτελικούς, αφού ο Αμερικανός κέρδισε τον Βρετανό νούμερο ένα Κάμερον Νόρι.