μέγας-τσιτσιπάς-στους-ημιτελικούς-το-1041346
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.01.2023 | 23:30

Μέγας Τσιτσιπάς στους ημιτελικούς του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νίκησε με 3-0 τον Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, για τρίτη συνεχή φορά και συνολικά τέταρτη στην καριέρα του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε 2 ώρες και 17 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του 21χρονου αντιπάλου (Νο 71 στην παγκόσμια κατάταξη) με 6-3, 7-6 (7/2), 6-4 και τώρα έχει μπροστά του την πρόκληση της πρώτης συμμετοχής του στον τελικό του Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης.

Αντίπαλός του θα είναι ο Ρώσος Κάρεν Χατσάνοφ (Νο 20 στον κόσμο), ο οποίος είχε αποκλείσει νωρίτερα τον Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα, που εγκατέλειψε στο τρίτο game του τρίτου σετ ενώ έχανε με 0-2 (και 0-3 στο τελευταίο σετ).

Η παράδοση είναι ευνοϊκή για τον Τσιτσιπά, αφού σε πέντε αγώνες μετρά ισάριθμες νίκες με αντίπαλο τον Χατσάνοφ, έχοντας χάσει μόλις δύο σετ σε αυτές τις συναντήσεις. Οι δυο τους θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά σε τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Για τελευταία φορά αναμετρήθηκαν πέρυσι στο Masters 1000 της Ρώμης, όπου ο 24χρονος πρωταθλητής νίκησε τον Ρώσο με ανατροπή (4-6, 6-0, 6-3) στους «16» της διοργάνωσης.

Αγωνιστικά, κομβικό σημείο στο πρώτο σετ ήταν το δεύτερο game στο οποίο ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο break στο παιχνίδι, «τσάκισε» αμέσως το ηθικό του Λεχέτσκα κι έφτασε άνετα στο 1-0 με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, το μοτίβο διαφοροποιήθηκε. Ο Τσιτσιπάς είχε πρόβλημα στις επιστροφές του κι έσωσε πέντε break points στο τέταρτο game, αλλά κράτησε το σερβίς του και οδήγησε τον αγώνα στο tie break, όπου πια δεν είχε πρόβλημα καθώς προηγήθηκε με 4-0 για να φτάσει στο 7-2 και το 2-0.

Ο… Tsitsifast κινδύνεψε ύστερα και στο 7ο game του τρίτου σετ, με τον Τσέχο να έχει τρεις ευκαιρίες για break (0-40), τις οποίες όμως ο αντίπαλός του εξάλειψε. Κι αφού… αναστέναξε με ανακούφιση που επιβίωσε, ο Τσιτσιπάς περίμενε για το λάθος του αντιπάλου του, που δεν άργησε να έρθει.

Με το σκορ στο 5-4 ο αγχωμένος πια Λεχέτσκα υπέπεσε σε τρία αβίαστα λάθη ενώ σέρβιρε για να παραμείνει στο παιχνίδι, ο Έλληνας τενίστας έκανε το 6-4 και πανηγύρισε μαζί με το κοινό πρόκριση στην τετράδα.

Οι (δύο) εναπομείναντες προημιτελικοί θα διεξαχθούν αύριο (Τετάρτη 25/1). Τα ζευγάρια συνθέτουν οι Μπεν Σέλτον-Τόμι Πολ και Αντρέι Ρούμπλεφ-Νόβακ Τζόκοβιτς.