λεμπρόν-προσπέρασε-τον-θρυλικό-tζαμπά-926470
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 08.02.2023 | 09:56

Λεμπρόν: Προσπέρασε τον θρυλικό Tζαμπάρ και έγινε ο No1 σκόρερ στην ιστορία του NBA!

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο «Βασιλιάς» χρειάζονταν 36 πόντους για να καταρρίψει το μυθικό ρεκόρ των 38,387 πόντων που είχε σημειώσει στην καριέρα του η θρυλική μορφή των Μπακς και των Λέικερς, με τον Λεμπρόν να σημειώνει 20 πόντους πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Το παρών στην Cryptocom Arena έδωσε και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, που είδε τον Λεμπρόν να τον προσπερνάει, με τους δύο τους να χαρίζουν μια συγκλονιστική στιγμή, αφού ουσιαστικά έγινε μια τελετή παράδοσης-παραλαβής των σκήπτρων του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του NBA.

Ο Λεμπρόν κατάφερε να σπάσει το ιστορικό ρεκόρ λίγο πριν την λήξη του τρίτου δωδεκάλεπτου της αναμέτρησης με τους Θάντερ, με τον «Βασιλιά» να σημειώνει τον 39ο πόντο που χρειάζονταν με το κλασσικό του fade away, σηκώνοντας στο πόδι την Cryptocom Arena!

Η αναμέτρηση, μάλιστα σταμάτησε για λίγα λεπτά, με τον τεράστιο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ να συγχαίρει τον «Βασιλιά» για την ιστορική του επίδοση, ενώ σύσσωμη η οικογένεια του Λεμπρόν, μπήκε στο παρκέ για να πανηγυρίσει μαζί του το ιστορικό του ρεκόρ, ενώ οι Λέικερς τον τίμησαν με ένα συγκινητικό video που έπαιξε στα μάτριξ του γηπέδου.