λαρεντζάκης-ο-μπαρτζώκας-μπορεί-να-σε-1179679
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 16.05.2023 | 15:59

Λαρεντζάκης: Ο Μπαρτζώκας μπορεί να σε βρίσει και 5′ να το έχει ξεχάσει

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Euroleague, τον ημιτελικό με τη Μονακό στο Final Four, αλλά και για τη σχέση του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ του Ολυμπιακού, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, φιλοξενήθηκε στον «Κόκκινο Πρωταθλητή» και μιλώντας για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τόνισε ότι μπορεί να σε βρίσει και μετά από πέντε λεπτά να το έχει ξεχάσει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης:

Για το αν πίστευε ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να επαναλάβει την περσινή σεζόν: «Αρχικά είχαμε στόχο την οκτάδα. Είναι η φιλοσοφία, η νοοτροπία μας, είναι ο προπονητής που μας λέει πως κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή, ήρθε και ο τραυματισμός του Παπανικολάου, όμως δείξαμε ότι αυτή η ομάδα είναι για μια μεγάλη πορεία. Έχουμε ρόστερ 12-13 παικτών που είναι ικανοί να παίξουν, ενώ παιδιά όπως εγώ, ο ΜακΚίσικ κάναμε ένα βήμα μπροστά.

Ο Σάσα κάνει την χρονιά που κάνει, την οποία ούτε θρύλοι του μπάσκετ δεν έχουν κάνει…»

Για τα αποθεωτικά σχόλια των άλλων ομάδων: «Ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση του τι κάνουμε πραγματικά στο παρκέ. Εμείς το έχουμε συνιθήσει και δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά αυτά που έλεγαν ήταν μια επιβράβευση και μια αναγνώριση για την ομάδα».

Για το αν τους επηρεάζει οι δύο ήττες από τη Μονακό: «Καθόλου. Το αντίθετο συμβαίνει, έχουμε επιπλέον κίνητρο. Ξέρουμε ακριβώς τι θα αντιμετωπίσουμε. Το περσινό Final 4 μας έκανε καλό για να είμαστε πιο έτοιμοι».

Για το πως αισθάνεται και αν νιώθει πιο έτοιμος σε σχέση με πέρσι: «Δεν έχω το ίδιο άγχος, ή, την ανησυχία του αγνώστου. Αυτή η πίεση μου έχει φύγει. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι και όλον τον χρόνο. Τι μισή βουτιά, το μισό ριμπάουντ, τα πάντα, για να περάσει η ομάδα στον τελικό».

Για τον αν πίστευε όταν πήγε στον Ολυμπιακό ότι θα έχει αυτή την εξέλιξη: «Γελάω, γιατί αυτή η κουβέντα γίνεται και στα αποδυτήρια. Θυμάμαι πως παλαιότερα έβλεπα τα Finals 4 και ονειρευόμουν να ήμουν εκεί έστω και ως 12ος παίκτης. Να ζήσω την εμπειρία. Πέρσι την έζησα, φέτος είχα και μεγαλύτερη συμβολή. Ανατριχιάζω πραγματικά, νιώθω πολύ τυχερός και ευλογημένος που όλη η δουλειά μου, παρά την αμφισβήτηση, την κριτική, με τόσες δυσκολίες, έχει πιάσει τρόπο και είμαι ένα γρανάζι στον κορμό της κορυφαίας ομάδας στην Ευρώπη».

Για τις… φωνές του Μπαρτζώκα προς εκείνον: «Ο κόουτς έχει τον ίδιο χαρακτήρα με εμένα. Είναι οξύθυμος, μπορεί να βρίσει, αλλά τα επόμενα πέντε λεπτά μπορεί να κάνει πλάκα και ούτε καν να θυμάται τι είχε γίνει. Όπως και εγώ, μπορεί να βρίζω περισσότερο από εκείνον μέσα στο παιχνίδι, αλλά μένει εκεί. Δεν με επηρεάζει, μου αρέσει αυτή η έξτρα πίεση».