κ16-με-χαρτόνια-από-συσκευασία-χυμών-έδ-1130302
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 16.05.2023 | 21:09

Κ16: Με χαρτόνια από συσκευασία χυμών έδεσαν το πόδι τραυματισμένου παιδιού!

Πριν από λίγες ώρες διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Ραφήνας ο προημιτελικός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ16, ανάμεσα στην ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής και την ΕΠΣ Κοζάνης. Λίγο μετά τη συμπλήρωση δέκα λεπτών ο αριστερός μπακ της ΕΠΣΑΝΑ, Βαγγέλης Κοσιάβελος έπεσε στο έδαφος με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Εξάρθρωση επιγονατίδας που, όπως μάθαμε, είχε υποστεί και στο παρελθόν. Όταν δοκίμασαν να τον μετακινήσουν, η κραυγή πόνου ήταν ανατριχιαστική και όλοι όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο «πάγωσαν». Ανάμεσά τους και ο παλαίμαχος παίκτης και προπονητής, Νίκος Κωστένογλου που ήταν πολύ κοντά στο συμβάν και έσπευσε να βοηθήσει μαζί με τους γονείς του παιδιού που συγκλονισμένοι πήγαν στο σημείο, κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ.

Γιατρός υπήρχε, οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Μιλάμε για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Ραφήνα (όχι σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό) και το ασθενοφόρο έφτασε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, δηλαδή με καθυστέρηση 35-40 λεπτών. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Όση ώρα περίμενε ο ποδοσφαιριστής, το γόνατό του έπρεπε να σταθεροποιηθεί αφού σε κάθε κίνηση το παιδί ούρλιαζε από τον πόνο. Νάρθηκας; Ούτε κατά διάνοια. Με χοντρά χαρτόνια από συσκευασία χυμών (προφανώς από την καντίνα του γηπέδου) «φάσκιωσαν» το πόδι και το έδεσαν με ταινία.

Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε για όσους δεν γνωρίζουν, ότι το πρωτάθλημα των μικτών ομάδων ΕΠΣ είναι η επίσημη διοργάνωση μέσα από την οποία αναδεικνύονται οι πρωταθλητές Ελλάδας. Δηλαδή τα παιδιά που αναγνωρίζονται ως «εξαιρετικά διακριθέντες αθλητές» και οι τρεις πρώτοι της τελικής κατάταξης πριμοδοτούνται με μοριοδότηση για την είσοδο στα ΑΕΙ. Είναι το επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων (Κ14) και Εφήβων (Κ16).

''