η-σάντος-θα-σεβαστεί-την-τελευταία-επι-1115677
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 01.01.2023 | 19:53

Η Σάντος θα σεβαστεί την τελευταία επιθυμία του Πελέ

Μετά τον θάνατο του σπουδαίου Πελέ, η οικογένειά του είχε κάνει γνωστή την επιθυμία της να αποσύρει η Σάντος τη φανέλα με τον αριθμό 10, την οποία φόρεσε ο θρυλικός ποδοσφαιριστής, ως ένδειξης τιμής προς το πρόσωπό του, με την ομάδα να συμφωνεί αρχικά και να δηλώνει πως θα το πράξει τουλάχιστον για το 2023.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο σύλλογος αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μία τέτοια διαδικασία και μάλιστα ο πρόεδρος της ομάδας, μέσα από επίσημη ανακοίνωση, ξεκαθάρισε πως αυτή η κίνηση δεν θα γίνει, γιατί ο ίδιος ο Βραζιλιάνος σταρ είχε τονίσει όσο ζούσε ότι ήθελε το 10 της Σάντος να συνεχίσει να το χρησιμοποιείται.

Ο «Βασιλιάς», σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε κανάλι στο youtube το 2017, είχε απαντήσει αρνητικά στη σχετική ερώτηση, για το αν θα ήθελε να αποσυρθεί το 10 προς τιμήν του.

«Ο πρόεδρος της Σάντος, Αντρές Ρουέντα, επέλεξε να σεβαστεί και να υλοποιήσει την επιθυμία του Πελέ, αφήνοντας το νούμερο διαθέσιμο για τους παίκτες της ομάδας», αναφέρει το ρεπορτάζ του βραζιλιάνικου «Globo Esporte».