η-αντίδραση-του-κογκρέσου-όταν-άκουσε-1021999
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 17.05.2022 | 20:03

Η αντίδραση του Κογκρέσου όταν άκουσε το όνομα Γιάννης Αντετοκούνμπο

Στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Έλληνα άσσο του παγκόσμιου μπάσκετ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος διαπρέπει στο ΝΒΑ.

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε σχετικά με το «Αμερικανικό Όνειρο» τονίζοντας ότι διέπρεψαν στον τομέα τους αλλά ποτέ δεν ξέχασαν την καταγωγή τους, λέγοντας:

«Σήμερα ανάμεσα στους Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα 3 εκατ. Αμερικανών που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, βρίσκονται μερικοί από τους πρωταγωνιστές των τεχνών, των επιστημών, της εκπαίδευσης, της ιατρικής και φυσικά της πολιτικής.

Οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγκροπόντε, o Άλμπερτ Μπουρλά, o Ελία Καζάν, o Τζέφρι Ευγενίδης, o Τζoρτζ Πελεκάνος, o Αλεξάντερ Πέιν, ο Τομ Χάνκς και φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο και ένας από αυτούς ο Μάικ Δουκάκης ήταν υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες έγιναν αποδεκτοί στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αξίες της Αμερικής και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά»

Οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, γεγονός που αποδεικνύει την μεγάλη αναγνωσιμότητα αλλά και τη επιρροή που είχαν όλοι οι παραπάνω στους πολίτες των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο «Greek Freak» πάτησε στα παρκέ της Αμερικής το 2014 όταν επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπάκς, όμως μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αγαπηθεί από τους φιλάθλους των «ελαφιών» αλλά και την κοινότητα του παγκόσμιου μπάσκετ.

Την στιγμή που ακούγεται το όνομα του Γιάννη Αντετοκούμνπο, διακρίνεται η πρόεδρος της αμερικανικής βουλής, Νάνσι Πελόζι, να σκύβει προς το μέρος της Καμάλα Χάρις και να την ρωτάει κάτι. Ελπίζουμε πως η κ. Πελόζι γνωρίζει τον Έλληνα άσσο και η ερώτηση δεν ήταν αναφορικά με την ιδιότητά του…