h-σαχτάρ-ντόνετσκ-δίνει-στην-ουκρανία-25-1122663
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 16.01.2023 | 23:24

H Σαχτάρ Ντόνετσκ δίνει στην Ουκρανία 25 εκατ. δολάρια από τη μεταγραφή του Μούντρικ

Ο ουκρανικός σύλλογος Σαχτάρ Ντόνετσκ θα διαθέσει 25 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους στρατιώτες και τις οικογένειές τους, δήλωσε σήμερα (16/1) ο πρόεδρος Ρινάτ Αχμέτοφ, μια ημέρα αφότου ολοκλήρωσε τη μεταγραφή-ρεκόρ (για το σύλλογο και το ουκρανικό ποδόσφαιρο) του εξτρέμ Μιχαίλο Μούντρικ στην Τσέλσι.

Ο Αχμέτοφ πρόσθεσε ότι η Σαχτάρ θα παίξει ένα φιλικό με την Τσέλσι στο «Donbass Arena» στο «ουκρανικό Ντόνετσκ».

Μετά τη μεταγραφή του Μούντρικ στην Τσέλσι, η Σαχτάρ είπε ότι «θα λάβει 70 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη και άλλα 30 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται ως πληρωμή μπόνους».

Ο Αχμέτοφ τόνισε ότι τα χρήματα θα διατεθούν ως μέρος ενός έργου με τίτλο «Η Καρδιά του Αζόβσταλ», με στόχο «να βοηθήσει τους υπερασπιστές της Μαριούπολης και τις οικογένειες των πεσόντων στρατιωτών».

Οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη ήταν κρυμμένες στο χαλυβουργείο Αζοβστάλ για εβδομάδες καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούσαν να καταλάβουν την πόλη. Οι Ουκρανοί στρατιώτες τελικά παραδόθηκαν τον Μάιο του περασμένου έτους.

«Διαθέτω 25 εκατομμύρια δολάρια σήμερα για να βοηθήσω τους στρατιώτες μας, τους υπερασπιστές και τις οικογένειές τους», είπε ο Αχμέτοφ στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών,από την παροχή ιατρικής και προσθετικής θεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης μέχρι την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων. Για να διασφαλιστεί η διαφάνεια, το έργο θα επιβλέπει μια επαγγελματική ανεξάρτητη ομάδα που θα είναι σε επαφή με τους υπερασπιστές της Αζοβστάλ, τις οικογένειές τους, τους παρόχους φροντίδας και τους εθελοντές», πρόσθεσε.

Η Τσέλσι ανήκε στο παρελθόν στον Ρώσο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έθεσε αναγκαστικά τον σύλλογο προς πώληση, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προτού εξαγοραστεί από έναν όμιλο με επικεφαλής τον Τόντ Μπόελι και την Clearlake Capital.