h-conmebol-στηρίζει-ινφαντίνο-για-την-προεδρί-165420
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 12.10.2022 | 23:00

H CONMEBOL στηρίζει Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) εξέφρασε δημόσια την ομόφωνη υποστήριξή της στον νυν πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στην κούρσα του για επανεκλογή στο ύπατο ποδοσφαιρικό αξίωμα της Γης.

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στο 73ο συνέδριο της FIFA, που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του επόμενου έτους. Ο 52χρονος Ινφαντίνο θα θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία στο τιμόνι του παγκόσμιου κυβερνητικού οργάνου του ποδοσφαίρου, αφού υπερίσχυσε του σεΐχη Μπιν Σαλμάν για την προεδρία το 2016, μετά την παραίτηση του Σεπ Μπλάτερ.

«… Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο συναντήθηκε με τα μέλη του συμβουλίου της CONMEBOL, στην έδρα της Συνομοσπονδίας στο Λούκε της Παραγουάης», αναφέρεται σε ανακοίνωση CONMEBOL.

«Μετά από μια συνέντευξη σχετικά με την τρέχουσα πραγματικότητα και τα μελλοντικά σενάρια του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, οι συνδεδεμένες Ενώσεις της CONMEBOL έδωσαν ομόφωνα την υποστήριξή τους στον Ινφαντίνο, ο οποίος φιλοδοξεί να πάρει μια νέα εντολή στο τιμόνι της FIFA.

Το συνέδριο της FIFA έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του επόμενου έτους στο Κιγκάλι, την πρωτεύουσα της Ρουάντα. Με αυτή την ευκαιρία, ο Ινφαντίνο θα προσπαθήσει να ανανεώσει την θητεία του για άλλη μια περίοδο», κατέληξε η CONMEBOL.

Εκτός από τη Συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής, η Ασιατική (AFC) και η Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF) έχουν επίσης εκφράσει την υποστήριξή τους στον Ινφαντίνο, τους τελευταίους μήνες.