formula-1-το-grand-prix-της-ίμολα-ματαιώθηκε-λόγω-ακρα-1145869
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 17.05.2023 | 16:00

Formula 1: Το Grand Prix της Ίμολα ματαιώθηκε λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή της Εμίλια – Ρομάνα έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα τη χώρα ενώ προς το παρόν έχει αναφερθεί πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ αγνοούνται κι άλλοι.

Όπως ήταν φυσικό, το GP της Ίμολα οδηγήθηκε σε αναβολή, μετά και από παραίνεση του αντιπροέδρου της Ιταλίας και υπουργού υποδομών, Ματέο Σαλβίνι.

Οι συζητήσεις μεταξύ της Formula 1 και των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκαν και έτσι βγήκε από κοινού η απόφαση για αναβολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της η FIA:

«Η κοινότητα της Formula 1 έχει την σκέψη της στους ανθρώπους που επηρεάστηκαν από τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια. Θέλουμε επίσης να αποτίνουμε φόρο τιμής στο έργο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, που κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μετά από συζητήσεις ανάμεσα στην Formula 1, τον πρόεδρο της FIA και τις τοπικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένων του αρμόδιου υπουργού, του πρόεδρου της Ομοσπονδίας της Ιταλίας, του προέδρου της Εμίλια Ρομάνια, του δημάρχου της πόλης και των διοργανωτών, πάρθηκε απόφαση να μην προχωρήσει το Grand Prix αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η απόφαση ελήφθη γιατί δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το event με ασφάλεια για τους φανς, τις ομάδες και το προσωπικό. Είναι η υπεύθυνη στάση, δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι Αρχές της πόλης και της περιοχής. Δεν θα ήταν σωστό να βάλουμε περισσότερη πίεση στις τοπικές Αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».