ευρωλίγκα-τέλος-από-το-καλοκαίρι-ο-μπε-952359
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 19.10.2021 | 23:18

Ευρωλίγκα: Τέλος από το καλοκαίρι ο Μπερτομέου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ευρωλίγκα, η οποία πλέον οδηγείται σε μία νέα εποχή, όπως φαινόταν εδώ και μήνες, από τότε που οι ομάδες σταμάτησαν να δείχνουν ανοχή στη διοίκηση Μπερτομέου στην Ευρωλίγκα.

Οι ομάδες-μέτοχοι της διοργάνωσης αποφάσισαν να συναντηθούν σήμερα και ενώ μερικές ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί συμβούλιο υπό τον Τζόρντι Μπερτομέου. Ωστόσο αυτή τη φορά συμφώνησαν ότι ο δικηγόρος από την Καταλονία δεν θα είναι παρών.

Σίγουρα είναι μία συνάντηση και μία μέρα που θα μείνει στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αφού ο κύβος ερρίφθη και αποφασίστηκε να υπάρξει αλλαγή στην προεδρία της Euroleague, με τον Τζόρντι Μπερτομέου να αποχωρεί ύστερα από μία 20ετία.

Υπήρξε μεγάλη ένταση, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αφού οι αποφάσεις είναι καθοριστικές για το μέλλον του μπάσκετ. Χρειαζόταν μία απλή πλειοψηφία στην ψηφοφορία που έγινε σχετικά με τον Μπερτομέου και τελικά ήρθε, κάτι που τον διώχνει από τον προεδρικό θώκο.

Όπως αναφέρει το sdna.gr oι τρεις ισπανικές ομάδες (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) και η Φενέρμπαχτσε ήταν αυτές που έφεραν αντίρρηση στις υπόλοιπες και εξέφρασαν την στήριξή τους στον νυν επικεφαλής. Μάλιστα ζήτησαν με… νύχια και με δόντια την αλλαγή καταστατικού, ώστε η απόφαση να παρθεί με πλειοψηφία κατά 2/3, όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν τίθεται ζήτημα.

Η απόφαση είναι ειλημμένη και δεν αλλάζει, καθώς συστήθηκε μία επιτροπή που ήδη ενημέρωσε τον Μπερτομέου, ότι θα αποτελέσει παρελθόν χρεώνοντας του τα όσα συμβαίνουν σε οικονομικό επίπεδο και την… αιμορραγία των ομάδων, αφού τα έσοδα είναι ελάχιστα.

Επιπλέον σήμερα εγκρίθηκε και το Big-4 των λογιστικών εταιρειών που θα μπουν στην Ευρωλίγκα και ξεσκονίσουν μέχρι τελευταίο ευρώ το τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια. Ασφαλώς ο κλοιός σφίγγει με ότι αυτό συνεπάγεται.