εθνική-ομάδα-η-ελλάδα-ξεκινά-το-ταξίδ-1155259
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.03.2023 | 09:04

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα ξεκινά το «ταξίδι» προς το Euro 2024

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δείχνει πιο έτοιμο από ποτέ να κυνηγήσει την επιστροφή του σε τελική φάση «μεγάλης» διοργάνωσης.

Η τελευταία φορά που έδωσε το «παρών» σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν το 2012, στη διοργάνωση που είχε διεξαχθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ έχει δύο ευκαιρίες για να πετύχει τον στόχο της. Η πρώτη είναι τα προκριματικά του Euro 2024 κι η δεύτερη τα playoffs του Nations League.

Όσον αφορά στα προκριματικά, βέβαια, καλείται να κάνει την υπέρβαση, καθώς βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με άλλες δύο πρώην Πρωταθλήτριες Ευρώπης, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Για να πάρει, λοιπόν, το «εισιτήριο» για την τελική φάση θα πρέπει να βάλει μια εκ των δύο από κάτω της στον 2ο όμιλο, όπου υπάρχει η επικίνδυνη Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ.

Πρεμιέρα κόντρα στο Γιβραλτάρ

Η αρχή γίνεται από το «Αλγκάρβε», εκεί όπου η Ελλάδα έχει γνωρίσει την πιο «γλυκιά» ήττα στην ιστορία της, το 1-2 από τη Ρωσία στη φάση των ομίλων του Euro 2004. Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει το Γιβραλτάρ, το οποίο συμπληρώνει τον Νοέμβριο, μόλις 10 χρόνια επίσημης παρουσίας στο ποδόσφαιρο.

Ο Γουστάβο Πογιέτ, μια μέρα πριν κλείσει έναν χρόνο από το ντεμπούτο του με την Εθνική, θα επιδιώξει να φτάσει στην έβδομη νίκη του σε 11 παιχνίδια. Στα αξιοσημείωτα αποτελεί, φυσικά, κι η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη, δύο χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Από την άλλη, εκτός έμεινε ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος υπέστη θλάση στον αριστερό μηρό, ενώ αμφίβολοι είναι τόσο ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, με ενοχλήσεις στον προσαγωγό, όσο και ο Φώτης Ιωαννίδης