έρευνα-της-uefa-για-τον-ζοσέ-μουρίνιο-μετά-1188891
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 02.06.2023 | 22:51

Έρευνα της UEFA για τον Ζοσέ Μουρίνιο μετά τον τελικό του Europa League

Επεισοδιακός ήταν ο τελικός του Europa League ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Ρόμα.

Η ισπανική ομάδα έφτασε στην 7η κατάκτηση του τροπαίου σε ισάριθμους τελικούς, επικρατώντας με 4-1 στα πέναλτι και στερώντας από τον Ζοσέ Μουρίνιο την ευκαιρία να κατακτήσει έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος ήταν έξαλλος με τον διαιτητή της αναμέτρησης Άντονι Τέιλορ για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο και δεν μπόρεσε να ελέγξει τα νεύρα του εξαπολύοντας φραστική επίθεση στο πάρκινγκ του γηπέδου, κατά την αναχώρηση των ομάδων και του Άγγλου ρέφερι.

Έτσι, την Παρασκευή (2/6) η UEFA άνοιξε φάκελο για όλα όσα έγιναν στον τελικό του Europa League (συμπεριφορά των φιλάθλων στις εξέδρες, ρίψη αντικειμένων και χρήση καπνογόνων), συμπεριλαμβάνοντας και έρευνα για το περιστατικό με τον Ζοσέ Μουρίνιο και τον διαιτητή Άντονι Τέιλορ.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο ο προπονητής της Ρόμα κατηγορείται για προσβλητική και επιθετική συμπεριφορά προς τον Άγγλο ρέφερι.

Θυμίζουμε πως ο Τέιλορ δέχτηκε μια ακόμα επίθεση με… καρέκλες από οπαδούς της ιταλικής ομάδας, όταν έγινε αντιληπτός κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης.