επιστροφή-στις-νίκες-για-παναθηναϊκό-8-1121778
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.01.2023 | 23:27

Επιστροφή στις νίκες για Παναθηναϊκό – Eπικράτησε της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην Euroleague, έπειτα από έξι σερί ήττες. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς επικράτησε εντός έδρας της Μακάμπι Τελ Αβιβ με 88-86 για την 19η αγωνιστική, σ’ ένα παιχνίδι που έδειξε και πάλι τάσεις αυτοχειρίας, αλλά ο Μπόλντγουιν αστόχησε στο τελευταίο σουτ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν για περισσότερο από έναν μήνα χωρίς νίκη στην Euroleague. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς έπαιζε το… κεφάλι του κόντρα στη Μακάμπι, την ώρα που οι πράσινοι οπαδοί ήταν απογοητευμένοι από την εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας τους.

Η πίεση ήταν μεγάλη για το τριφύλλι, το οποίο κατάφερε να χαμογελάσει και πάλι ύστερα από έξι αγωνιστικές και να ανέβει στο 7-12, ξεκολλώντας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και διατηρώντας τις ελάχιστες ελπίδες που έχει για είσοδο στην οκτάδα.

Στο 10-9 υποχώρησε η Μακάμπι, η οποία προσπάθησε να κλέψει το παιχνίδι στο φινάλε, αλλά ο Μπόλντγουιν αστόχησε στο σουτ που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του και κατάφερε να βρεθεί μπροστά με 9 πόντους (83-74) τρία λεπτά πριν το τέλος. Ωστόσο, έδειξε και πάλι τάσεις αυτοχειρίας, με τον Κόλσον να τα βάζει όλα και να φέρνει τη Μακάμπι μπροστά με 84-83, υπογράφοντας ένα αστραπιαίο 11-0.

Ο Γουόλτερς έκανε το 85-84, ο Κόλσον πάγωσε και πάλι το ΟΑΚΑ (85-86), για να έρθει ο Ντέρικ Γουίλιαμς να χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό με τρίποντο (88-86), επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει σε μεγάλο βράδυ τέσσερις παίκτες. Ο λόγος για τους Μπέικον (19π.), Λι (21π.), Παπαγιάννη (16π.) και Γουίλιαμς (17π.). Η βοήθεια του Έλληνα σέντερ και του βραχύσωμου γκαρντ ήταν πολύ σημαντική, καθώς βγήκαν μπροστά και βοήθησαν τους Μπέικον και Γουίλιαμς, οι οποίοι είναι οι συνήθεις πρωταγωνιστές του τριφυλλιού.

Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε ο απίθανος Μπόντζι Κόλσον με 29 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Μπόλντγουιν πρόσθεσε 21 πόντους, αλλά έχασε το καθοριστικό σουτ στο φινάλε.