ελβετία-καμερούν-1-0-δύσκολη-νίκη-στην-1097630
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.11.2022 | 16:27

Ελβετία – Καμερούν 1-0: Δύσκολη νίκη στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ 2022

Ο Μπριλ Εμπολό σκόραρε κόντρα στη χώρα που γεννήθηκε, ο Ζόμερ χρειάστηκε να κάνει αρκετές επεμβάσεις και η Ελβετία μπήκε νικηφόρα στο Μουντιάλ 2022, επικρατώντας του Καμερούν με 1-0, στο πρώτο της ματς για τον 7ο όμιλο στο τουρνουά του Κατάρ.

Η Ελβετία άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ 2022, καθώς στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου, επικράτησε με 1-0 του Καμερούν.

Το τέρμα που έκρινε τον αγώνα, σημείωσε ο Μπριλ Εμπολό στο 48′. Ο επιθετικός της Μονακό τήρησε τον λόγο του (σ.σ. είχε κάνει σχετική δήλωση) και δεν πανηγύρισε το γκολ, επειδή κατάγεται από το Καμερούν, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η κυριαρχία της Ελβετίας περιορίσθηκε στην κατοχή της μπάλας, χωρίς ουσία και απειλή, αντίθετα με τους Καμερουνέζους που ανάγκασαν τον Ζόμερ σε σημαντικές επεμβάσεις.

Το γκολ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης… έλυσε τα πόδια της Ελβετίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν δέχθηκε φάσεις στα καρέ της. Στο φινάλε του αγώνα, η ομάδα του Μουράτ Γιακίν άγγιξε το 2-0, αλλά ο Σεφέροβιτς είδε το σουτ του -από πλεονεκτική θέση- να κοντράρει στον Καστελέτο.